Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradsko vijeće Zlatara o osnivanju TZ Zlatni istok Zagorja

Hitnoj izmjeni odluke pristupili smo kako bismo na vrijeme dobili suglasnost i stigli raspisati natječaj za direktora Turističke zajednice, rekla je gradonačelnica


Grad Zlatar pokrenuo je inicijativu za osnivanje Turističke zajednice na području Grada Zlatara i Općina Lobor, Mače, Zlatar Bistrica, Konjščina, Budinščina i Hrašćina te je nastavno na prethodno Gradsko vijeće Grada Zlatara na 8. sjednici donijelo Odluku o pokretanju inicijative za osnivanje Turističke zajednice na području Grada Zlatara i Općina Lobor, Mače, Zlatar Bistrica, Konjščina, Budinščina i Hrašćina. Budući je nakon donošenja prethodno navedene odluke Općina Lobor odustala od zajedničkog udruživanja u novu turističku zajednicu, pristupilo se njezinom revidiranju te je na sinoćnjoj sjednici Gradsko vijeće jednoglasno donijelo Odluku o pokretanju inicijative za osnivanje Turističke zajednice na području Grada Zlatara i Općina Mače, Zlatar Bistrica, Konjščina, Budinščina i Hrašćina.

Podsjetimo, nedavno je u uredu gradonačelnice Zlatara održano potpisivanje Sporazuma o zajedničkoj suradnji za osnivanje nove turističke zajednice područja „Zlatni istok Zagorja“. Sporazum su potpisali gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek te načelnici općina Zlatar Bistrica Vesna Mikulec, Konjščina Anita Krok, Budinščine Radovan Hercigonja te Hraščina Branko Tukač. Sporazum će naknadno potpisati i načenica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec. Osnivanje TZ imat će višestruke koristi za sve jedinice potpisnice i poslovne subjekte u turizmu, kako u turističkom tako i gospodarskom smislu, rečeno je na sjednici. – Svi papiri poslani su u nadležno ministarstvo, a hitnoj izmjeni odluke pristupili smo kako bismo na vrijeme dobili suglasnost i stigli raspisati natječaj za direktora Turističke zajednice. Udruživanje je dobro, jer postoji bojazan i da će male turističke zajednice, manjih JLS, biti i ukidane jer nemaju dosta prihoda – pojasnila je gradonačelnoca Jasenka Auguštan – Pentek.

Gradonačelnica je na sjednici vijećnike izvijestila i da je zadnjeg dana roka za žalbe nakon odabranog izvođača za cestu prema Ivančici, projekt vrijedan 5 milijuna kuna, stigla žalba, pa sada nadležna komisija u Zagrebu ima rok od 45 dana za pregled odnosno donošenje odluke. – Stoga može proći i dva mjeseca dok radovi na cesti krenu – rekla je gradonačelnica.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program