Prethodni članak
Sljedeći članak

[OBILAZAK GRADILIŠTA DRŽAVNE CESTE D24] S Hrvatskim cestama usuglašeno uklanjanje svih uočenih nedostataka

Hrvatske ceste stvarno su pokazale visok stupanj interesa i suradnje i date su smjernice izvođaču radova, rekao je načelnik Miholić


Obzirom da se bliži rok dovršetka radova na rekonstrukciji dijela državne ceste D 24, načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić s predstavnicima Hrvatskih cesta, izvođača radova i nadzornim inženjerom obišao je gradilište na dionici od semafora na raskrižju s državnom cestom D29, do granice s Općinom Konjščina.

Obilazak gradilišta poslužio je za detektiranje eventualnih problema i nedostataka kod gradnje kolnih pristupa objektima i domaćinstvima uz cestu, a ovom su prilikom zabilježene primjedbe mještana.

- Zabilježili smo sve probleme koji su se pokazali u završnoj fazi gradnje ceste. Bili su prisutni i brojni mještani koji žive u tom dijelu. Dogovoreno je rješavanje prilaza i ulaza u dvorišta koliko je maksimalno moguće, a pokušat će se izaći ususret ljudima i tamo gdje su izrazili posebne zahtjeve. Također, dogovarali smo gdje će biti stajališta javnog prijevoza, jer na nekim mjestima nema uvjeta za posebna ugibališta, a u nekim naseljima poput Grančara i Veleškovca veća je koncentracija putnika, posebno djece, pa će osim uobičajenih stajališta biti ucrtana stajališta u samom trupu ceste. To će se ugraditi u elaborate i tražiti suglasnost MUP – a. Rješavala su se i pitanja vezana uz spojeve nerazvrstanih lokalnih cesta na državnu cestu, pitanje odvodnje gdje je najkritičnije, da se maksimalno preveniraju problemi, a također, na određenim dijelovima da se omogući kretanje ljudi s invaliditetom odnosno invalidskim kolicima, poput prijelaza na pješačke staze i slično – rekao je načelnik Žarko Miholić.

S izvođačem radova i investitorom usuglašeno je otklanjanje svih uočenih nedostataka, sa zahtjevom da isti budu riješeni do kraja roka za dovršetak radova. - Hrvatske ceste stvarno su pokazale visok stupanj interesa i suradnje, date su smjernice izvođaču radova, a naš će tim, od strane Općine, posebno pratiti realizaciju svega što smo dogovorili - naglasio je načelnik Miholić.

Još članaka iz "Zlatar Bistrica"

Facebook

Do 06:00 sati ujutro na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvorena je dionica od čvora Delnice do čvora Oštrovica u smjeru Rijeke, zbog pregleda tunela. Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvo...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program