Prethodni članak
Sljedeći članak

NA VESELJE MALIŠANA: I službeno je otvoreno dječje igralište u Poljani Sutlanskoj

Ujedno je obilježeno 20 godina djelovanja Športskog društva Mladost 99 iz Miljane


Protekle su subote mališani Zagorskih Sela i okolice došli na svoje, jer je i službeno otvoreno novouređeno dječje igralište u Poljani Sutlanskoj. Ovaj vrijedan projekt proveden je u suradnji Općine Zagorska Sela i LAG-a Zagorje-Sutla, a koji je odobren prije tri godine u iznosu od 260.000,00 kuna. Procedura od prijave do provedbe projekta trajala je neko vrijeme, a prije tri tjedna igralište je dovršeno na veliku radost mališana ovog kraja.

– Igralište ima velik značaj za širu okolicu s obzirom da je ovo jedino takvo igralište na širem području. Svaki dan se na novom igralištu igra između 20 i 30 djece što nas izrazito veseli. Neka vam ovo igralište bude na radost i igru jer sve što radimo u našoj sredini radimo za dobrobit djece – rekla je prigodom otvorenja načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak poručivši djeci da igralište čuvaju kako bi ono što duže ostalo ovako lijepo uređeno. Igralište je simboličnim rezanjem vrpce otvorila dječja načelnica Zagorskih Sela Gabrijela Jurak, što je na neki način bila poruka djeci i mladima da se već od ranih dana aktivno uključe u rad svoje lokalne zajednice.

U subotu je također značajan jubilej obilježilo Športsko društvo Mladost 99 – dvadesetu godišnjicu svog djelovanja. – Zapravo bi ove godine bila 21. godišnjica, no kako je prošla 2020. godina bila u znaku korone odlučili smo godišnjicu proslaviti zajedno s otvorenjem dječjeg igrališta. Prvi smo u ovom kraju imali malonogometnu ligu koja se neprekidno održavala desetak godina, a kasnije i zajedničku ligu u suradnji sa ŠD Zagorska Sela. Organizirali smo street ball košarkaške turnire, odbojkaške turnire, malonogometne memorijalne turnire u spomen na Rudija Fistrića, poginulog branitelja iz ovog kraja. Kao društvo koje danas broji oko 40-ak aktivnih članova radimo vrlo dobro. Sada imamo i dječje igralište uz odbojkaško i asfaltirano igralište kojega bismo voljeli u narednom razdoblju obnoviti – rekla je Ramona Mačefat, tajnica ŠD Mladost 99.

– Športsko društvo bilo nam je vrlo značajan partner u provedbi projekta izgradnje dječjeg igrališta s obzirom da su nam ustupili zemljište na kojem je igralište izgrađeno bez čega ne bismo mogli aplicirati na projekt, tako da im od sveg srca zahvaljujem. Općina će i dalje biti podrška Športskom društvu u svim događanjima kojih ima jako puno. Ovim malim činom službenog otvorenja igrališta ujedno koristimo i prigodu da se svi skupa malo družimo budući da je epidemiološka slika dobra – rekla je načelnica Krivec Jurak. Događanju se odazvao lijep broj mještana koji su se družili uz prigodni domjenak te mališana koji su uživali u igri na novom dječjem igralištu.

Još članaka iz "Zagorska sela"

Facebook