Prethodni članak
Sljedeći članak

Ksenija Krivec Jurak najavila kandidaturu za još jedan mandat na čelu Općine Zagorska Sela

Razlozi su prvenstveno projekti koji su u pripremi, koji su u počecima provedbe, a nisu završeni, jer jedan mandat nije dovoljan da se zaokruži jedna cjelina, da se napravi vizura i ostvare vizije mjesta kakvog bi zapravo željeli svi mi, da bude ugodno za život, rekla je Krivec Jurak


Ksenija Krivec Jurak, načelnica Općine Zagorska Sela, najavila je danas svoju kandidaturu za naredni mandat, kao nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine.

- Razlozi zbog kojih najavljujem kandidaturu su prvenstveno projekti koji su u pripremi, koji su u počecima provedbe, a nisu završeni, jer jedan mandat nije dovoljan da se zaokruži jedna cjelina, da se napravi vizura i ostvare vizije mjesta kakvog bi zapravo željeli svi mi, da bude ugodno za život – rekla je Krivec Jurak te istaknula da su u proteklom mandatu na području Općine Zagorska Sela završeni projekti u vrijednosti 13 milijuna kuna, čime je zadovoljna, s obzirom da su Zagorska Sela općina s najslabijim fiskalnim mogućnostima i izvornim prihodima svega 1,8 milijuna kuna.

 

-Sa svojim timom planiram nastaviti i dalje projekte koji su u pripremi i počecima provedbe, a neki od najznačajnijih koje smo realizirali su rekonstrukcija Društvenog doma vrijednosti 2,3 milijuna kuna te rekonstrukcija stare pučke škole koja je išla u fazama i do sada iznosi preko milijun kuna. Ostala nam je četvrta, završna faza i zapravo nakon toga bi taj objekt bio u funkciji kao muzejski postav gdje bi izložili svoju kulturnu baštinu te podrumski prostori koji bi bili u funkciji OPG – ovaca da prodaju svoje proizvode i suvenire. Radilo se puno na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi. Zamijenili smo staru rasvjetu s ovim rasvjetnim tijelima, proširivali rasvjetu, sanirali, rekonstruirali nerazvrstane ceste. Veliku smo pomoć imali od Krapinsko – zagorske županije u svakom projektu i bez te podrške ne bismo mogli realizirati projekte – rekla je Krivec Jurak.

Što se tiče budućih projekata, jedan od kapitalnih je rekonstrukcija državne ceste 229 u rasponu od Zagorskih Sela do Razvora. - To je cesta koja se proteže cijeli prošli mandat, gdje ustrajemo i ulažemo sve napore da uđe u proračun Hrvatskih cesta, da se rekonstruira, jer ona otvara naše mjesto prema većim gradovima. U osobnom kontaktu s direktorom Škorićem dogovoreno je i obećano da će ove godine ići u rekonstrukciju. Vjerujem da će se to obećanje ispuniti – napomenula je. U rekonstrukciju će krenuti i županijske ceste, kao i nerazvrstana cesta Zagorska Sela – Brezakovec – Gornji Škrnik, gdje je vrijednost projekta 7 milijuna kuna i čeka se natječaj na koji se može prijaviti. Ksenija Krivec Jurak još je nabrojila i projekt mrtvačnice vrijedan milijun kuna, koji je ovih dana prijavljen na javni poziv Ministarstva graditeljstva, zatim početak izgradnje novog dječjeg igrališta u Poljani Sutlanskoj, vrijednosti radova 290 tisuća kuna te rekonstrukcija dječjeg igrališta i u Zagorskim Selima. - Planova, vizija i ciljeva je puno za iduće razdoblje, koje ću pokušati ostvariti sa svojim timom i uz podršku KZŽ i Vlade RH, jer s izvornim prihodima poput naših, neki značajniji projekti bez podrške ne mogu se ostvarivati – zaključila je Ksenija Krivec Jurak.

 

Podršku kandidaturi pružio je i župan te kandidat za župana, Željko Kolar. - Kad iz politike odlazi čovjek kojeg smo smatrali institucijom, kao Željko Kodrnja, onda uvijek s bojazni dočekujete novog čovjeka. No prvi susret sa Ksenijom me je odmah uvjerio da neće biti problema oko daljnjeg nastavka razvitka općine Zagorska Sela, a ove četiri godine sam se to i uvjerio. Ksenija je jedna od načelnica općine koja nikad ne kuka, ne traži, a da sama ne ulaže, osoba koja je vrlo uporna u ostvarivanju svojih ciljeva koji su bitni za stanovnike Zagorskih Sela. Užitak je raditi s takvom osobom, kada dođete na sastanke, kada govorite o o bilo kojoj temi, sve je jasno, specificirano, projekti izvrsno pripremljeni i na vama je samo da kažete -u redu. Nema mogućnosti koja se pruža da bi se povukla sredstva za provedbu projekata u općini Zagorska Sela, a da je Općina nije iskoristila. Da li je to prekogranična suradnja, natječaji koje raspisuje KZŽ, ministarstva ili EU sredstva, svejedno, tu uvijek ima više spremnih gotovih projekata nego što je zapravo mogućnosti za javljanje na natječaj. I zato sam uvjeren, zbog svega onoga što je napravljeno psoljednjih godina, a zbog jasnog programa vizije i razvoja općine Zagorska Sela, u sljedećem četverogodišnjem razdoblju ćemo Ksenija i ja zajedno iduće 4 godine raditi na provedbi projekata koji su bitni za Zagorska Sela – istaknuo je Kolar.

Još članaka iz "Zagorska sela"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A4 između čvora BREZNIČKI HUM i čvora NOVI MAROF. Molimo korisnike za dodatan oprez. Prometna nesreća na riječkoj obilaznici (A7) u tunelu KATARINA u smjeru GP Rupa, vozi se jednim trakom usporeno u ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program