Prethodni članak
Sljedeći članak

'Kreću radovi na rekonstrukciji „Pločka“, a financijski ćemo pomagati kupnju ili gradnju prve stambene nekretnine'

O aktualnostima u Općini Zagorska Sela te o projektima koje Općina provodi te o planovima za 2019. godinu govori načelnica Ksenija Krivec Jurak


U Općini Zagorska Sela u završnoj je fazi postupak javne nabave za izvoditelja radova rekonstrukcije društvenog objekta „Pločko“ koji se sufinancira iz mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja. – U postupku javne nabave je odabran izvoditelj „Niskogradnja Hren“ Donja Stubica te se u sljedećim danima očekuje potpisivanje ugovora i dostava dokumentacije o nabavi u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju na pregled i odobrenje. Riječ je o kapitalnom projektu za Općinu Zagorska Sela koji će generirati najveći utjecaj na ovogodišnji proračun kako u prihodima, a još više i u rashodima. Vrijednost radova je oko 2,1 milijuna kuna. Nakon završetka projekta zgrada će služiti kao društveni dom na korištenje udrugama i lokalnoj zajednici - kaže načelnica Ksenija Krivec Jurak.

Zavičajna zbirka i povijesni prikaz školstva u Zagorskim Selima

Isto tako se očekuju rezultati po javnom pozivu Ministarstva kulture za sanaciju i obnovu nepokretne kulturne baštine gdje je prijavljena zgrada prve pučke škole na kojoj predstoji posljednja III faza radova sanacije čime bi taj objekt se mogao privesti u funkciju izložbenog prostora za postav povijesnog prikaza školstva u Zagorskim Selima i zavičajne zbirke. – Bitno je istaknuti da je ova zgrada bila u jako lošem stanju i prijetilo joj je urušavanje, a u protekle dvije godine je obnovljena i sanirana na reprezentativan način sukladno odobrenom projektu sanacije od strane konzervatora– dodaje načelnica. U proceduri je i prijedlog odluke Općinske načelnice o financijskoj pomoći za kupnju ili gradnju prve stambene nekretnine na području Općine Zagorska Sela, koji bi se trebao usvojiti na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.
– Odlukom je predviđena financijska pomoć od 20.000 kn po podnositelju zahtjeva koji će kupiti ili graditi svoju prvu nekretninu i imati prebivalište na području Općine Zagorska Sela. Riječ je o mjeri populacijske politike i sredstva za provedbu su osigurana u proračunu za 2019. godinu – pojasnila je Krivec Jurak.

Bežični internet

Od ostalih vijesti treba dodati da su nakon dobivanja vaučera po javnom pozivu za projekt WIFI4EU koji se financira u iznosu od 15.000,00 EUR od strane EU u tijeku pripremne aktivnosti oko odabira izvoditelja radova na postavi opreme za bežični Internet sukladno uvjetima natječaja. Mjesto izvršenja bit će javne građevine i javne površine u općinskom središtu Zagorskih Sela.

Još članaka iz "Zagorska sela"

Facebook

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti. Slaba kiša ili susnježica mjestimice pada na cestama u Lici, Gorskom kotaru te središnjoj Hrvatskoj. Moguća je poledica. Ponegdje ima i magle. U priobalju puše bura, povremeno s o...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program