Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci, imate doma viška stvari i ne znate kamo biste s njima? Evo ideje


U subotu, 1. travnja, održat će se treće izdanje Zabočkog buvljaka. Za one koji ne znaju što bi to bilo i nisu još čuli za ovo događanje, organizatori otkrivaju o kakvom se događanju radi. Dok se oni, koji su već sudjelovali u prijašnjim buvljacima, zasigurno vesele novom izdanju.

– Ideja organizacije Zabočkog buvljaka nastala je iz potrebe čišćenja tavanskog prostora. Svoje stare rabljene stvari sam podijelila sestrama i frendicama, ali ostalo je još puno lijepih stvari i šteta mi ih je bilo baciti – ispričala nam je organizatorica Ana Markulin, koja je tada došla na ideju organiziranja buvljaka. Lokaciju za buvljak rado je, kaže, ustupio vlasnik caffe bara Polanović, a tamo će se održati i ovog puta. – Na prvom buvljaku imali smo desetak izlagača. S rabljenim stvarima došle su i odazvale su se uglavnom moje prijateljice i prijateljice od prijateljica.  A odazvali su se samostalni umjetnici sa svojim unikatnim predmetima  i udruge koje su pred Božić izrađivale ukrasne predmete. Svi koji su sudjelovali su uspješno prodali barem nešto od donesenih stvari i svi su željeli ponovno sudjelovati. Tako da smo na drugom buvljaku imali dvadesetak izlagača – kaže Ana, koja poziva sve zainteresirane, koji imaju višak stvari koje ne trebaju, da se odazovu trećem buvljaku, koji se održava 1. travnja u dvorištu caffe bara Polanović od 14 do 19 sati, a u slučaju kiše, odgađa se za 15. travnja.

 Mogu se prijaviti sve zainteresirane građanke i građani na mail: [email protected]. – Nadamo se da će doći što veći broj građana i podržati solidarnu kupovinu, uljepšati si život sa nekom sitnicom koja će dobiti novu vrijednost u njihovom životu – pozivaju organizatori. (J. Klanjčić)

 

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook