Prethodni članak
Sljedeći članak

Vakula oduševio velike i male: Djeca glumila vremenske pojave i učila o meteorologiji


Naš najpoznatiji prognostičar Zoran Vakula gostovao je jučer u Gradskoj knjižnici Zabok, gdje je predstavio svoje slikovnice.

S Vakulom su se jučer družili svi uzrasti, a oni najmlađi imali su prilike saznati tko su Oblačasta, Vjetropirasta, Sunčasta, Pahuljasta i drugi likovi iz ovih simpatičkih slikovnica.

Vakula je oduševio okupljene svojim zabavnim i neposrednim pristupom, kako one male, tako i one malo veće, pa su se tako svi dobro nasmijali i ugodno družili, osim što su naučili ponešto i o meteorološkim pojmovima i vremenskim prilikama.

– Ma super mi je bilo u Zaboku, klinci su fantastični. Nadam se da će im barem jedna sitnica od ovoga što smo danas pričali ostati u pamćenju – rekao je poznati meteorolog, dodajući kako su u pripremi već i nove slikovnice.

Vakula je ovo događanje nazvao 'meteorološkom stand up tragikomedijom' te je svojim pristupom uspio održati pažnju djece. – U svakoj grupi bude netko kome je dosadno, ali me veseli da uspijevam većini djece održati koncentraciju, i to zbog interakcije i razgovora s djecom. Dajem im šansu da budu glumci, ispitivači i vremenske pojave, to je ključno, da djeca sudjeluju. Treba im dati da se razvijaju. Ona su neiskvarena, imaju puno ideja, a mi odrasli trebamo iz njih to izvući – rekao je Vakula.

Događanje su posjetili i učenici 1. b razreda iz Osnovne škole Donja Stubica, u pratnji Snježane Štefek Borovčak, koji su tako na poseban način obilježili Dan planeta zemlje i proveli dio poslijepodnevne nastave 'na terenu'.

Prvašići su u Zabok doputovali vlakom, pa je veselje zbog događanja bilo tim veće, jer su se neki prvi puta vozili vlakom. - Nikako nismo mogli vjerovati da je to onaj isti Zoran Vakula kojeg gledamo na TV-u. Nasmijavao nas je dosjetkama, pošalicama… bili smo i u zraku, ležali na podu, izmišljali, pričali, a uz sve to puno smo naučili o čudima prirode i vremenu koje nam svakodnevno sprema – rekla je učiteljica Snježana.

 

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook