Prethodni članak
Sljedeći članak

Uredit će se igralište iza zgrade koja se nalazi pokraj suda u Zaboku


Ovog ponedjeljka 8.  srpnja  održana je 8. sjednica Savjeta mladih Grada.

Na sjednici je bilo riječ o verifikaciji skraćenog zapisnika sa 7. sjednice Savjeta mladih Grada Zaboka 21. 3. 2019 te  informacije o realizaciji PUB kviza održanog 14. 5., projekta Uzmi pare i napravi nešto za mlade: Participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici, prijavi na otvoreni poziv  Agencije za mobilnost i projekte EU  za uključivanje jedinica  lokalne i regionalne samouprave u projekt strateškog partnerstva -  Europa Goes Local,  dogovoru oko tema predavanja u rujnu 2019. i drugim aktivnostima u organizaciji Savjeta,

Tako je rečeno da će ekipa Kaptol 1 koja je osvojila malonogometni tunir 'Kup kvartova' 16. lipnja i time dobili iznos od 15 tisuća kuna za uređenje svog kvarta urediti igralište iza zgrade nasuprot zabočkog groblja i pokraj suda.

Budući su ostali prijavljeni projekti u sklopu projekt „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“ zanimljivi i korisni, nastojat će se urediti parka za pse kod nadvožnjaka koji će postati sastavni dio hodačke staze, a direktoru Zagorskog vodovoda ovaj Savjet mladih će preporučiti postavu klupa ili sjedalice u obliku amfiteatra, te kanti za otpad na vidikovcu kod vodospreme na Popovom brijegu.

Zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek informirala je da je Agencija za mobilnost i programe pozvala je jedinice lokalne i regionalne samouprave da se uključe u program Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level. Riječ je o najvećem europskom projektu u području rada s mladima te se provodi uz financijsku potporu programa Erasmus+. Ispred Grada Zaboka prijavljena je mr. sc. Martina Šarić.

Nadalje, informirala je Savjet da će Grad sufinancirati nabavu radnih bilježnica za učenike OŠ i to 50 % Krapinsko-zagorska županija 50% Grad Zabok, a nabavu udžbenika financira država.

Rečeno je da je projekt reGENERATOR prošao drugi krug ocjenjivanja, odabrano je 10 projekata, a odgovor na konačni izbor očekuje se krajem srpnja.

Pod trećom točkom dnevnog reda dogovoreno je da će se na jesen organizirati predavanja po odabranim aktualnim temama za mlade, pod satom razredne nastave. Suradnja s prof. Višnjom Lovrenčić je dogovorena a razgovarat će se i s drugim potencijalnim predavačima, ovisno o odabranim temama.

Na kraju je dogovoreno da se uspostavi suradnja sa savjetima mladih prijateljskih gradova, tako će se na Dane K.Š. Gjalskog i dodjelu književne nagrade ili promociju POZICE pozvati Savjet mladih Grada Poreča.

Pod pitanjima i prijedlozima bilo je niz prijedloga kako promovirati mlade talentirane Zabočanke i Zabočane kroz kulturne programe u organizaciji Savjeta mladih.

Još članaka iz "Zabok"

Facebook

Zbog jakog vjetra na A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina v...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program