Prethodni članak
Sljedeći članak

U ovom dječjem vrtiću provode zanimljiv projekt o pravilnoj prehrani


U Dječjem vrtiću Zipkica u Zaboku predstavljen je zanimljiv projekt '' Fostering entrepreneurial skills in preschoolers through nutrition'. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Saveza Alpe Jadran te ga  provodi Poduzetnički centar Krapinsko zagorske županije uz partnere. Cilj je projekta poticanje poduzetničkih vještina u vrtićkoj dobi kroz edukativne i praktične radionice vezane uz pravilnu prehranu. Također, projektom se teži podizanju svijesti o pravilnoj prehrani kod vrtićke djece, ali i kod odraslih.

Djeci je tako na zanimljiv način prikazano funkcioniranje probavnog sustava, uz naglasak na namirnice koje su dobre i malo manje dobre za njihov rast i razvoj,  Imali su prilike vidjeti i pratiti tijek nastanka domaćeg jogurta, a najzanimljiviji dio bio je izrada zdravih kolačića od suhog voća i zobenih pahuljica koje su potom zapakirali te razvijali svoj poduzetnički duh i na malim ih tržnicama nudili roditeljima i djeci vrtića.

Izazvalo je to sveopće veselje , uzbuđenje i smijeh jer su se djeca zaista poslužila svakojakim zanimljivim ''parolama'' kako bi privukli roditelje na svoje ''štandove''.

Nešto novo , poučno i zanimljivo čuli su također i djelatnici vrtića za koje je također održano predavanje na temu zdravlja i prehrane.

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook