Prethodni članak
Sljedeći članak

Požar u prizemlju kafića u Zaboku, DVD Zabok spremno reagirao

Održana je javna vatrogasna vježba u sklopu projekta “VolontirAJMO zajedno kroz krizne situacije"


U srijedu je DVD Zabok izveo je javnu vatrogasnu vježbu na primjeru požara u objektu. Pretpostavka vježbe bio je kvar na električnim instalacijama u objektu caffe bara Queen u Zaboku.

Prema dojavi gorjelo je prizemlje objekta u kojem se nalazio kafić i požar se počeo širiti prema prvom katu. U caffe baru Queen za vrijeme požara nalazilo se desetak gostiju, a na prvom katu objekta dva stanara. Uslijed pojave velike količine dima i opasnosti od širenja požara na prvom katu su ostala dva stanara koji su izašli na balkon.


Vatrogasni dio vježbe imao je za cilj pokazati operativne - taktičke mogućnosti djelovanja DVD-a Zabok u situaciji istovremenog spašavanja osoba te gašenje požara. Vježba se organizirala s ciljem provedbe, organiziranja i osposobljavanja svih sudionika vježbe, ali i ujedno prikazati stanovnicima spremnost vatrogasaca nakon nastanka požara u evakuaciji, spašavanju, gašenju požara i drugim mogućim rizicima.


Kompletnom vježbom zapovijedao je i rukovodio zapovjednik DVD-a Željko Tršinski koji je rekao kako je ova vježba bila odlična prilika da se utvrdi spremnost članova DVD-a i kako će reagirati u takvim situacijama. Također, ovo je bila dobra prilika i za provjeru opreme i vatrogasnih vozila – rekao je zapovjednik Tršinski.


Bila je to završna aktivnost u sklopu projektu “VolontirAJMO zajedno kroz krizne situacije” kojeg predvodi Mreža udruga ZAGOR iz Zaboka. Projekt „VolontirAJMO zajedno kroz krizne situacije“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook