Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnaživanje mladih u socijalnoj razvoju kroz zanimljiv projekt


U srijedu,17. svibnja, učenici 3. razreda medijskih tehničara u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sudjelovali su u završnici projekta "Razmišljaj filmom". U sklopu aktivnosti učenici su pogledali dugometražni dokumentarni film "Futura" (2021.) koji progovara o raznolikim te slojevitim načinima na koji mladi percipiraju svoju budućnost. Nakon filma održana je zanimljiva radionica pod vodstvom Jelene Perak, sociologinje iz organizacije ‘’Forum za slobodu odgoja’’ koja je učenike dodatno osnažila u razmišljanju o vlastitoj budućnosti. Aktivnosti su se provele u organizaciji nastavnice stručnih predmeta zabočke srednje škole, Tamare Bilankov.

Projekt ‘’Razmišljaj filmom’’ namijenjen je učenicima srednjih škola s ciljem educiranja i osnaživanja mladih u području osobnog i socijalnog razvoja, solidarnosti i općih ljudskih vrijednosti te medijske pismenosti. Namjera projekta bila je ponuditi mladima sadržaj kroz koji će graditi nužne kompetencije za osobni i socijalni razvoj u suvremenom društvu. Projekt je koristio audiovizualni medij,  predavanja, diskusije i radionice kao primjerena oruđa koja pomažu mladima u stvaranju slike o sebi i razumijevanju društva i zajednice. Organizacija Restart u ovom projektu surađivala je sa srednjim školama iz Zagreba, Zaboka i Petrinje i s organizacijma civilnog društva Forumom za slobodu odgoja, Romskom organizacijom mladih Hrvatske, Mrežom mladih Hrvatske i Centrom za mirovne studije.

Projekt ‘’Razmišljaj filmom’’ se u školskoj godini 2022./2023. provodio uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba.

 

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook