Prethodni članak
Sljedeći članak

Opera Regoč dolazi u Zabok, povedite djecu na odličnu predstavu prema poznatoj priči


U Kino Zabok ove subote, 11. svibnja u 16 sati, dolazi opera 'Regoč'.

Predstavu donosi Umjetnička organizacija Euterpa, koja sa sobom dovodi zbor i orkestar te plejadu odličnih mladih glumaca.

U povodu 150. obljetnice rođenja velike hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić mladi su umjetnici, okupljeni oko Umjetničke organizacije Euterpa, producirali svoju prvu operu "Regoč", prema poznatoj pripovijetki iz zbirke "Priče iz davnina".

Čuvena bajka Ivane Brlić Mažuranić o pravom prijateljstvu nadaleko je poznata upravo zbog svevremenosti pitanja koja hrabro postavlja, kao što nam skreće pozornost na važnost promatranja svijeta i iz drugih perspektiva - koliko god one bile udaljene od naše - jer upravo tako možemo najviše naučiti o svijetu, ali i o samima sebi.

Kao središnji motiv za adaptaciju bajke u libreto postavlja se perspektiva čobanića i čobanica, nekoć dvaju posvađanih sela, koja je pomirio dolazak Regoča i Kosjenke. Pitajući se što se dogodilo nakon njihova velikog pomirenja, odlučili smo krenuti iz već uspostavljene harmonije – dana proslave njihova grada kad već ostarjeli Liljo kreće s pričom o osnutku njihova grada…

Deseteročlani orkestar s dirigenticom Marijom Anđelom Biondić, četvoro solista i šestoro zboristica praizveli su zajedno novu opernu jednočinku koja se u sljedećim mjesecima osim u Zagrebu može pogledati u Karlovcu, Rijeci, Zaboku, Vukovaru, Križevcima i Lonjici.

Karte po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na blagajni na dan izvedbe ili u Gradskoj knjižnici 'Ksaver Šandor Gjalski' Zabok.

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook