Prethodni članak
Sljedeći članak

OMLADINSKI POGON ZABOČKE MLADOSTI: Mate Fio nasljedio Damira Srebačića

Promjena na čelu omladinskog pogona zabočke Mladosti


Nakon što je pet godina vrlo uspješno vodio omladinski pogon zabočke Mladosti, Damir Srebačić je zbog zasićenja, a ujedno i zdravstvenih problema odstupio s čela šefa omladinskog pogona zabočke Mladosti. Vodstvo kluba odlučilo je da će ga na toj poziciji zamijeniti Mate Fio, koji participira u omladinskom pogonu kluba već 12 godina, a kao igrač 18 je godina branio boje klupa, pa je to povjerenje i zaslužio.

-Hvala Damiru Srebačiću no odličnom i predanom radu u posljednjih pet godina. Ostavio nam je dobre temelje, na nama je da nastavimo uspješan rad u omladinskom pogonu u narednim godinama i probamo ga dići na još viši nivo  - izjavio nam je Mate Fio. n

Pred njim je nimalo lak zadatak. U prošloj sezoni ponos kluba bili su zagići, koj su jedina generacija kluba koja se okitila naslovom županijskog prvaka. Veliki dio tih igrača prelazi u limače, a i dalje će ih voditi Jurica Kotarski. Dodatna kombinacija se ne mijenja. Fio nam je otkrio da će Mladost iduće sezone imati dvije momčdi limača, tj. da će se posebno odvojiti 2009. i 2010. godište. Na mjesto Jurice Kotarskog u zagiće dolazi Martin Kolar, koji je prošlu sezonu pazuirao zbog ozljede koljena.

Mlađi pioniri pod vodstvom Hrvoja Jurine također su imali odličnu sezonu, osvojili su drugo mjesto u svojoj skupini, a Jurina će nastaviti rad s njima. Stariji pioniri koje je vodio Marko Srebačić, završili su natjecanje u svojoj skupini na 9. mjestu. Na mjesto Marka Srebačića stiže Dragan Roksandić, koji je prošle sezone radi u krapinskom Zagorcu i svojevrsno je pojačanje za omladinski pogon Zabočana.

Prstiće će i dalje voditi Vinko Kotarski, dok će šef omladinskog pogona, Mate Fio, voditi novooformljene kadete. Najviše problema je u juniorskom pogonu, koji trenutno broji samo 6-7 igrača, iz razloga što je puno igrača priključeno prvoj momčadi. Juniore bi trebao voditi Marko Deak, no kako je pred njim operacija koljena, do njegovog povratka juniore će voditi Fio.

Sve su generacije jednako važne, no težište će biti na pionirima i mlađim pionirima. Prema nekim saznanjima ukupni pobjednik te lige ne bi igrao kvalifikaciju, već bi se priključio u II. zagrebačku ligu pod okriljem HNL-a.

 

Suradnja s omladinskim pogonom Dinama

Fio je ostvario i suradnju Damirom Krznarom, čelnim čovjekom omladinskog pogona zagrebačkog Dinama i legendom najboljeg hrvatskog kluba. Krznar je obećao da će se u omladinskom pogonu Dinama izraditi prilagođeni program za omladinski pogon Mladost, a najavio je i dvije edukacije trenera iz omladinskog pogona, što će itekako puno značiti za njihov kvalitetniji rad.

Svi zainteresirani dječaci i mladići u dobi od 6-18 godina ili roditelji koji žele da njihovi dječaci treniraju u omladinskom pogonu zabočkog kluba, mogu se javiti na broj mobitela: 098/1778-128 (Mate Fio), a na facebook stranici zabočke Mladosti objavljeni su brojevi svih trenera po kategorijama, pa im se možete direktno javiti.

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook