Prethodni članak
Sljedeći članak

Krznar dovodi Maribor na otvorenje igrališta s umjetnom travom, stiže i predsjednik RH Milanović

Svi putevi sutra vode u SRC Zaseka u Zaboku


Ponedjeljak 15. svibnja je veliki dan za NK Mladost Zabok. Nakon osam mjeseci radova u SRC Zaseka završen je vrhunsko igralište s  umjetnom travom  koje će rad klub podići na znatno višu razinu. Samo igralište je dimenzija 105x66 metara, dok su ukupne dimenzije umjetnog travnjaka 115x75 metara, što se znači da će se na njemu moći igrati i službene prvenstvene utakmice sve do 2. HNL. Igralište s umjetnim travnjakom osvijetljeno je sa 16 LED reflektora snage 1350W koji se nalaze na 4 stupa visine 18 metara kojom se upravlja digitalnim adresabilnim DALI sustavom. Ukupna vrijednost kompletnog projekta, uključivo izvođenje i nadzor, iznosila je 6.300.000,00 kn (835.500,00 EUR).

Mladost Zabok odlučila je ovaj svoj veliki dan obilježiti s dvije prijateljske utakmice protiv poznatog slovenskog prvoligaša Maribora. U prvoj utakmici koja će se održati sutra u 16 sati snage će odmjeriti U-10 momčadi Škole nogometa Zabok i slovenskog Maribora. U 17,30 očekuje nas prava poslastica. Prijateljsku utakmicu odigrat će seniori Zaboka (kombinirana momčad Mladost, Rudar DZ, Đalski) protiv seniora Maribora koje trenira naš Damir Krznar. Dvoboji Zaboka i Maribora imaju veliku simboliku. Upravo su se ove dvije momčadi sastale 25. lipnja 1961. na otvaranju legendarnog mariborskog stadiona "Ljudski vrt" u utakmici kvalifikacija za tadašnju II. ligu. Nakon što je slavio u Zaboku s 3:0, Maribor je "Ljudski vrt" otvorio pobjedom protiv Mladosti i postao član druge lige bivše države. Sutra će desetogodišnjaci ova dva kluba ispisati prvu stranicu nadamo se "zlatne povijesti" zabočkog kluba.

-Osobno mi je drago da se dogodila ta simbolika da je Mladost bila prvi gost na našem stadionu "Ljudski vrt". Na neki način "vraćamo dug" dolaskom na otvorenje ovog igrališta s umjetnom travom, što nam je zadovoljstvo i čast. Drago mi je da se mogu odužiti Mladosti na ovaj način, jer mi je pružila šansu da odigram ovdje jednu uspješnu polusezonu u trenutku kad je moja karijera u Varaždinu malo "zaštekala". U toj sam polusezoni u Mladosti dobio potrebno samopouzdanje i povjerenje ljudi u Varaždinu i nakon toga moja je karijera išla uzlaznom putanjom. Vjerujem da će se na ovom umjetnom travnjaku stvarati pobjednici i šampioni i nadam se da će vrlo brzo ponovno netko iz Zaboka pronaći svoj put u profesionalnom nogometu - izjavio nam je Damir Krznar.

U 19,30 velikoj fešti pridružit će se i predsjednik RH Zoran Milanović koji će zajedno s županom KZŽ Željkom Kolarom, gradonačelnikom Zaboka Ivanom Hanžekom, predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem i članovima Uprave NK Mladost Zabok odšetati do umjetnog travnjaka na koji će istrčati dvjestotinjak polaznika ŠN Mladost, kojima će uzvanici uručiti nogometne lopte.

Na otvaranje su dobrodošli svi prijatelji sporta i nogometa. Ulaz je besplatan, a imate će se u SRC Zaseka što za vidjeti. Prema nekim za sada još neslužbenim informacijama trebalo bi stati i kiša, tako da vjerujemo da nas sutra u Zaboku očekuje pravi "praznik" sporta i nogometa.

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook