Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaški klub Zabok krenuo s pripremama


Pod vodstvom novog pomoćnog trenera, Borisa Džidića, košarkaši Zaboka krenuli su u pripreme za nadolazeću sezonu. Prvi trener Ivan Tomas trebao bi stići u ponedjeljak, nadamo se kao pobjednik predolimpijskih kvalifikacija u Turskoj s reprezentacijom Hrvatske u kojoj je trener u stožeru Josipa Sesara. I Džidić je kao i Tomas poznato igračko ime, a zanimljivo je da je u svojim seniorskim počecima jednu sezonu odigrao u Zaboku, a isto tako da je s Tomasom redovito prolazio kroz omladinske reprezentacije. Džidić je svoju trenersku karijeru uspješno počeo graditi u BiH, da bi zadnje dvije sezone proveo u omladinskim pogonima Cibone i Dinama.

Prije prvog treninga igračima se obratio sportski direktor Dragutin Črnjević. On je igrače ukratko obratio što ih čeka u narednom periodu. Naglasio je da su ambicije kluba da se izbori play off  i zaželio im dobrodošlicu i uspješnu sezonu.

Momčad je u odnosu na posljednju sezonu bitno izmijenjena. Igrači Zaboka više nisu Marko Perović,  Lukša Buljević, Luka Tomas, Jakov Stipaničev, Timothy Bond, Robert Glasper, a čini se da će s aktivnim igranjem prestati i domaći dečko Ivan Martinko. Nema ni pomoćnog trenera Jurice Smiljanića, koji je odlično radio svoj posao, ali zbog poslovnih obaveza nije mogao nastaviti suradnju s klubom.

 Od prošle sezone u rosteru su ostali tek kapetan Antonio Črnjević, Andro Antonić, Mihael Tomić i Vigor Borovčak. Za sada je Zabok u svoje redove doveo šest novih igrača. Najpoznatiji su svakako bivši igrači Gorice Dino Cinac (201 cm) i Ivan Batur (203 cm). Cinac je vrlo iskusni igrač koji pokriva pozicije 4 i 5, dok je Batur "all-around" igrač koji doslovno može pokriti pozicije od 1-4.

Ante Šustić (209 cm) pokriva poziciju centra, a u Zabok je stigao iz španjolskog drugoligaša Castella.

Emil Savić (200 cm) trebao je u Zabok stići još prošle sezone, no stigao je ove nakon što je prošle branio boje Dubrave. Savić pokriva pozicije 3 i 4.

Na bekovskim pozicijama novim igrači Zaboka su Luka Cvitanović (193 cm) koji je prošle sezone bio igrač Dinama i Duje Damjanić (200 cm) koji je u prošloj sezoni branio boje zagrebačke Mladosti.

Sportski direktor Črnjević naznačio je da lista dolazaka nije zaključena, te da se traže još dva kvalitetna igrača na vanjskim pozicijama.

Svakako treba spomenuti da su pripremama priključeni i nadareni juniori Igor Lihtar, Karlo Gospočić i Antun Deak kojim će ovo biti kvalitetno iskustvo za napredak.

Za sada je dogovoreno pet pripremnih utakmica. Zabok bi 29.8. trebao igrati protiv Zagreba, 8.9. protiv Cedevite junior, a dogovorene su i dvije pripremne utakmice protiv Podčetrtka, no termini još nisu definirani. 23.9. Zabok bi trebao u Gradskoj sportskoj dvorani odigrati pripremnu utakmicu protiv Bosca.

Džidiću je na prvom treningu asistirao kondicijski trener Danijel Đurkin, a naravno prisutan je bio i već legendarni fizioterapeut Dejan Lež, koji će nadamo se imati što manje posla s ozlijeđenim igračima.

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook