Prethodni članak
Sljedeći članak

KAKVA FEŠTA: Na otvorenje novog igrališta u Zabok stigla dva predsjednika


Fenomenalna fešta upriličena je danas u Zaboku, točnije, na SRC Zaseka, gdje je održana svečanost otvorenja pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom za potrebe zabočke NK Mladosti, ali i omladinskih pogona ostalih klubova s područja grada.

Uz brojne goste i uzvanike, na svečanost je stigao i predsjednik RH Zoran Milanović, kao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

 

Inače, samo igralište, koji je zajednički projekt Grada Zaboka i Hrvatskog nogometnog saveza, je dimenzija 105x66 metara, dok su ukupne dimenzije umjetnog travnjaka 115x75 metara, što znači da će se na njemu moći igrati i službene prvenstvene utakmice sve do 2. HNL.

Također, igralište s umjetnim travnjakom osvijetljeno je sa 16 LED reflektora snage 1350W koji se nalaze na 4 stupa visine 18 metara kojom se upravlja digitalnim adresabilnim DALI sustavom, a danas je rasvjetu svečano, po prvi puta, putem mobitela upalio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.

 

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić istaknuo je kako je ovo igralište u Zaboku 24. takav teren koji otvara Hrvatski nogometni savez, i nakon onog u Krapini, drugi u Krapinsko – zagorskoj županiji. -Teren je prekrasan i zdanje je prekrasno. Veseli nas što smo vidjeli ovdje puno djece i to je razlog što ćemo i ubuduće u suradnji s gradovima i općinama ulagati u infrastrukturu, kako bi i na tim terenima diljem Hrvatske, dao Bog, niknuli novi reprezentativci – rekao je Kustić.

 

Kako je naglasio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, vrijednost terena je gotovo milijun eura, a primarna svrha mu je omogućiti redovno, cijelogodišnje treniranje, posebno mlađim kategorijama, koji će sad, s obzirom na novu rasvjetu, to moći i tijekom večeri, nakon škole. – Srce mi je osobito puno jer je ove godine 85. godišnjica postojanja NK Mladosti. I ovo je bila prilika da se kroz utakmicu s Mariborom prisjetimo na stara, protekla vremena. Ponosan sam i zahvalan svim suradnicima iz Grada i gradske uprave koji su zdušno radili i pratili ovaj projekt, izvođačima i svima onima koji su davali podršku da projekt realiziramo u ovakvom obimu. A veselim se da na ovom otvorenju imamo i dva predsjednika. Predsjednika Republike i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Što ćete više? – rekao je Hanžek.

 

Župan Željko Kolar naglasio je kako ovo nije samo velik dan za Zabok, već i za čitavu Krapinsko – zagorsku županiju. – Bez izgradnje sportske infrastrukture teško da možemo privući mlade ljude da se bave sportom. U današnje vrijeme nije kao prije tridesetak godina da ćete pustiti djecu na igralište da  budu u blatu do koljena, jer to nema ni jedna moderna europska zemlja. S obzirom na to da smo mi članica EU, ako želimo da nam se djeca bave sportom, moramo ulagati u sportsku infrastrukturu – rekao je Kolar te izrazio nadu da će se i ostale jedinice lokalne samouprave, koje su u mogućnosti, povesti za primjerom Zaboka i Krapine.

 

Dakako da je najzadovoljniji od svih upravo čelni čovjek kluba, predsjednik NK Mladost, Tihomir Vančina. – Ovakav pomoćni teren s umjetnom travom čekali smo jako dugo. Maštali smo posljednjih petnaest godina o tome da naša djeca imaju bolje uvjete i sada, nakon petnaest godina maštanja i šest mjeseci izvođenja radova, imamo taj teren. Prije svega moram zahvaliti Gradu Zaboku, Hrvatskom nogometnom savezu, Krapinsko – zagorskoj županiji, kao i izvođačima radova na odlično izvršenim radovima. Bez infrastrukture kakvo je ovo igralište, jedan ozbiljan klub danas više ne može – rekao je Vančina, istaknuvši kako je važnost ovog igrališta, ali i današnjeg otvorenja, vidljivo i po tome što se okupilo mnoštvo gledatelja.

 

Kao što smo napomenuli, velikoj fešti pridružio se i predsjednik RH Zoran Milanović, koji nije davao izjave za medije, ali je zajedno sa županom Kolarom, gradonačelnikom Hanžekom, predsjednikom HNS-a Kustićem i članovima Uprave NK Mladost Zabok na čelu sa saborskim zastupnikom Sinišom Hajdašom Dončićem, čija je supruga Martina Hajdaš Dončić izvršna direktorica kluba, obišao umjetni travnjak.

 

Na novi travnjak istrčalo je i dvjestotinjak polaznika ŠN Mladost, kojima su uzvanici uručili nove nogometne lopte.

 

Današnju proslavu, kako i dolikuje, obilježio je i sportski dio programa, koji je počeo utakmicom U-10 momčadi Škole nogometa Zabok i slovenskog Maribora, a potom je nastavljen prijateljskom utakmicom seniora Zaboka (kombinirana momčad Mladost, Rudar DZ, Đalski) protiv seniora Maribora koje trenira naš Damir Krznar.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Zabok"

Facebook