Prethodni članak
Sljedeći članak

Iznimna glazbena imena dolaze u grad: Zabok za rođendan časti odličnim koncertima!


Grad Zabok ove godine obilježava 30. obljetnicu osnutka, a svoj će rođendan proslaviti u mjesecu svibnju kada se održava manifestacija 'Svibanj u Zaboku'. Budući da je prošlogodišnje izdanje polučilo pravi uspjeh, a nastupi Nene Belana, Damira Urbana, Pipsa i Darka Rundeka izazvali veliki interes publike, organizatori su ove godine kreirali još bogatiji i raznovrsniji program.

Koncerti na tri lokacije

Svibanj u Zaboku manifestacija je koja, kada su u pitanju glazbena događanja, nastaje suradnjom Grada, koji organizira koncerte na Trgu K.Š. Gjalskog i Vodospremi, i udruge Regenerator koja organizira koncerte u reGARDENU. Tako će biti i ove godine pa će na Trgu K.Š. Gjalskog 13. svibnja nastupiti popularna Vesna Pisarović čiji su koncerti u posljednje vrijeme rasprodani do zadnjeg mjesta. Drugi koncert na Trgu K.Š.Gjalskog bit će onaj Crvene jabuke koji će se održati 29. svibnja.

Na lokaciji Vodospreme nastupit će Rade Šerbedžija uz bend Zapadni kolodvor što će zasigurno biti jedna lijepa poetsko – glazbena večer. A da bi i poklonici zagorske glazbe došli na svoje 14. svibnja pobrinut će se poznati Bednjanci 'Kavaliri'. U urbanom vrtu reGARDEN poznatih imena također neće nedostajati. U subotu 19. svibnja tamo će nastupiti Vojko V, dok će već idućeg dana 20. svibnja na istoj lokaciji zasvirati Partibrejkersi. – Uistinu smo se potrudili da 30. rođendan grad proslavi uz iznimne glazbenike na čak tri različite lokacije. Glazbenim izborom ponudili smo za svakoga ponešto – od pop i rock glazbe, pa do urbane i zagorske. Sama svrha 'Svibnja u Zaboku' je upravo to – ponuditi mogućnost građanima i gostima da u plejadi događanja odaberu barem jedno po svom glazbenom ukusu – rekli su organizatori.

Događanja udruga, ustanova, dječji dan

Napomenuli su kako će, osim spomenutih glazbenih događanja,  mjesec svibanj obilovati i događanjima udruga i gradskih ustanova. Tako 1. svibnja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u reGARDENU priprema proslavu Praznika rada i akcije Bljesak uz glazbeni program, igre te podjelu graha. Tu je i neizostavni Zagorje Trekk koji se ove godine održava 6. svibnja, a bogat je program pripremila i zabočka knjižnica uz izložbe, predavanja i radionice za najmlađe. Pučko otvoreno učilište pripremilo je u mjesecu svibnju hit predstavu 'Udavače', kao i brojne kino projekcije te događanja u Gradskoj galeriji, a prigodna događanja organizirat će i Dječji vrtić Zipkica. I sve ostale udruge raznim će događanjima upotpuniti 'Svibanj u Zaboku' na čemu im iz Grada Zaboka posebno zahvaljuju. – Ono što nikako ne smijemo zaboraviti jesu i naši Dječji dani koji će se održati i ove godine uz zanimljive dječje predstave, animatore, pjesmu i ples – rekli su iz Grada. Na svim događanjima bit će prisutna i bogata gastronomska ponuda na ugostiteljskim kućicama, a sva događanja podupire i Turistička zajednica područja Srce Zagorja. - Pozivamo sve da dođu i uživaju s nama na brojnim događanjima jer pjesme i plesa neće nedostajati – poručili su iz Grada Zabok.

Još članaka iz "Zabok"

Facebook