Prethodni članak
Sljedeći članak

HODANJEM DO ZDRAVLJA: 'Sve je više kroničnih bolesti i pretilosti, zato je kretanje jako važno'

Održana je akcija programa 'Živjeti zdravo'


Tridesetak ljudi okupilo se danas na Zivtovom trgu u Zaboku ne bi sudjelovalo u akciji 'Hodanjem do zdravlja'. Riječ je o inicijativi u sklopu programa 'Živjeti zdravo'. - Živjeti zdravo je sveobuhvatni program koji obuhvaća sve dobne skupine i promovira sve oblike zdravog načina života. Danas održavamo akciju 'Hodanje do zdravlja' koja promovira kretanje, a prvenstveno hodanje. Poznato je da se jako malo krećemo, da je sve više kroničnih bolesti, da je debljina gorući problem – rekla je Marina Stanković Gjuretek, voditeljica Odjela za javno zdravstvo i socijalnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo te koordinatorica programa Živjeti zdravo.

Objasnila je da je hodanje organizirano stazom koja će biti uređena iz EU fondova u sklopu
Nacionalnog programa.- Svaka županija dobit će jednu stazu. Mi krećemo od Zivtovog trga do Huma Zabočkog, Luga i vraćamo se u centar. Duga je nekih 4 km, a ravna je pa je pristupačna svim dobnim skupinama – objasnila je Stanović Gjuretek.

Akciju je podržala i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek koja je pohvalila brojne aktivnosti Zavoda za javno zdravstvo. – Tjelesna aktivnost je izrazito važna i ovo akcijom želi se senzuibilizirati društvenu zajednicu, a prije svega mlade, da je važno baviti se bilo kakvom tjelesnom aktivnošću da bi se djelovalo preventivno i sačuvalo se zdravlje.

Još članaka iz "Zabok"

Facebook