Prethodni članak
Sljedeći članak

Glazba je radost, a radost je mladost


U Zaboku, 08. lipnja na Zivtovom trgu održan je koncert puhačkih orkestara pod nazivom „Glazba je radost, a radost je mladost”. Koncert je održan zahvaljujući projektu “Uzmi pare i napravi nešto za mlade”.

Ispred grada Zaboka s par riječi dobrodošlice projekt  je predstavila Maja Šimunić. Ovaj zanimljivi projekt usmjeren je prema mladima. Gradski puhački orkestar Zabok je u suradnji sa glazbenom školom pri O.Š. K.Š. Gjalski organizirao koncert "Glazba je radost, a radost je mladost". Orkestar koji kroz svoje obrazovanje posebice glazbeno, želi dati svoj doprinos zajednici izdvajajući slobodno vrijeme za probe i sviranje pa su se iz tog razloga prijavili na ovaj projekt.

Svi posjetitelji su mogli uživati u poznatim glazbenim zvucima našeg modernog suvremenog vremena koje su uz gradski puhački orkestar Zabok (dirigent Marko Bobičanec) pripremili njihovi gosti glazbenici iz gradskog puhačkog orkestra Krapina (dirigent Davor Zrinščak), puhački orkestar VZO Gornja Stubica (dirigent Petar Ruk) te Zagrebački orkestar ZET-a (dirigent Hrvoje Pintarić).

Na kraju koncerta domaćini su uputili zahvalu gradu Zaboku kao nositelju projekta a druženje se nastavilo uz prigodni domjenak, druženje i pjesmu ispred zabočkog DVD-a.

Još članaka iz "Zabok"

Facebook