Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Proslava Tijelova u župi i procesija Gradom Zabokom


Svetkovina  Tijelova i ove je godine svečano obilježena u zabočkoj župnoj zajednici, svetom Misom, te  tijelovskom procesijom nakon svete mise u 09:00 sati  koja je slavljena u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog zbog obnove župne crkve gdje se je okupio velik broj župljana, djece i mladih.

Zahvaljujemo Bogu na daru vjere, na takvoj istini za koju živimo. Stoga živimo od te iskrene vjere u Presveto Tijelo i Krv Isusovu kojom hranimo svoju dušu i srca svojih prijatelja. Mi prigibamo svoja koljena i živimo od te vjere i ljubavi kako bismo mogli tada radosna srca drugima svjedočili tu neizmjernu ljubav koju nam je darovao Bog. Možda često nismo svjesni Isusova najvećeg dara, to što nam se nudi u Euharistiji kada postajemo jedno. Ima li većeg čuda na zemlji? Mi Kršćani smo pozvani donositi Isusa ovome svijetu, zato danas mnogi nose Isusa po svojim gradovima i selima diljem Hrvatske u procesiji – istaknuo je župnik Risek.

Nakon misnoga slavlja uslijedila je procesija sa Presvetim Oltarskim Sakramentom kroz naš grad Zabok, gdje su bile pripremljene sjenice. Procesija se sastojala od branitelja, vatrogasaca DVD-a Zabok, lovaca, Gradskog puhačkog orkestra, muškaraca, mladeži, djece, ministranata, žena, nositelja baldahina i vjernika koji su se okupili u velikom broju na današnje slavlje.

Oltarski Sakramenat nosio je u sjeni baldahina župnik Branko Risek. Sag od ružinih latica ispred baldahina posipali su po cesti djeca. Pri svakoj postavljenoj sjenici župnik je položio izloženi Presveti Oltarski Sakrament na njezin oltarski stol, te održao molitve i čitanja u čast Izloženog.

Današnje slavlje je završilo s posljednjom postajom na glavnom gradskom Trgu Ksavera Šandora Đalskog  i blagoslovom, gdje smo molili za našu župu, za naš grad i sve stanovnike u njemu.

Današnja procesija je pokazala koliko smo ponosni na to. Nakon blagoslova Gradski puhački orkestar odsvirao je himan Tebe Boga Hvalimo i himnu Lijepu Našu.

Na kraju župnik Branko uputio je zahvalu svima koji su pomogli oko organizacije današnje svečanosti: policiji, vatrogascima, braniteljima, lovcima, Gradskom puhačkom orkestru, ministrantima, djeci, mladima, ženama u narodnim nošnjama, vjeroučiteljima, župnim vijećima i svim ljudima dobre volje koji su danas iskazali poštovanje prema svetkovini Tijelova. Zahvaljujemo DVD-u Zabok, obitelji Balagović dr. Ivici i Zdenki te obitelji Peica koji su ove godine pripremili sjenice.

Još članaka iz "Zabok"

Facebook