Prethodni članak
Sljedeći članak

DOBRA DJELA: Djeca zabočkog vrtića posjetila baku Ljubicu i zasadila joj buče


Djeca iz odgojne skupine „Školjkice“ iz dječjeg vrtića Zipkica nastavljaju, zajedno sa svojim odgojiteljicama Karmelom Herčko i Ankicom Arl i zdravstvenom voditeljicom Renatom Brezak, a u suradnji sa gospođom Željkom Vukić, ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Zabok činiti dobra djela kroz male, ali važne aktivnosti.

Odgojiteljice nastoje kroz različite aktivnosti što više kod djece razviti međusobnu empatiju, empatiju za druge, usvajanje i spoznaje o različitostima, međusobno pomaganje i brigu, kako prema vršnjacima tako i prema odraslima, osobito starijima. U ovoj skupini se svakodnevno radi na razvijaju moralnih vrijednosti, što smatramo izrazito važnim i potrebnim.

Tako su posjetili susjedu Ljubicu Želimorski, kojoj su djeca donijela svoje crteže, otpjevala pjesmicu, bila su vrlo radoznala i vesela, a baka Ljubica se lijepo i toplo s njima porazgovarala.

Uz pomoć tete Višnje iz Gradskog društva Crvenog križa Zabok u zemlju smo posadili koštice buča pa će uz dogovor s bakom Ljubicom doći pogledati rastu li.

'Školjkice' tako nastavljaju s aktivnostima kroz koje uče da se treba potvrditi djelima, a ne samo riječima, ono što vjeruješ srcem.

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook