Prethodni članak
Sljedeći članak

365 dana prije lokalnih izbora Petar Vrančić najavio kandidaturu: 'Računajte na mene!'


Danas ujutro, 18. svibnja 2024., Petar Vrančić (41), diplomirani ekonomist i Pročelnik Porezne uprave Krapinsko-zagorske županije, službeno je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Grada Zaboka na predstojećim lokalnim izborima, koji će se održati za točno 365 dana.

Odluka o kandidaturi jednoglasno je podržana od strane Gradskog odbora HDZ Grada Zaboka.

Vrančić, koji je u svom dvadesetogodišnjem radnom iskustvu radio u Raiffeisen mirovinskom fondu, multinacionalnoj kompaniji Oracle i zagrebačkoj brokerskoj kući, a od 2012. godine preuzima različite funkcije unutar Porezne uprave i Središnjeg ureda Carinske uprave u Zagrebu, odlučio je, kaže, kandidaturu najaviti godinu dana unaprijed kako bi omogućio građanima dovoljno vremena za upoznavanje s njegovim vizijama i planovima za razvoj grada.


„Razlog zašto sam odlučio svoju kandidaturu najaviti punih godinu dana unaprijed je činjenica da me protekle tri godine stanovnici grada Zaboka potiču, podržavaju i računaju na moju ponovnu kandidaturu. Nije tajna da su se mnogi iznenadili rezultatom kojim sam se na prošlim lokalnim izborima svojim imenom i prezimenom približio aktualnom gradonačelniku koji već 23 godine upravlja našim gradom. Osjećam da podršku građana imam iz čistog razloga što zaista samo želim napraviti jedan drugačiji zaokret u našem gradu. Godina dana je period u kojem građani, koji me ne poznaju, mogu izgraditi svoju sliku o meni i odlučiti žele li nekog poput mene da vodi njihov grad“, izjavio je Vrančić.


Inače, na lokalnim izborima 2021. godine, Vrančić je ostvario značajan uspjeh ulaskom u drugi krug s protukandidatom Ivanom Hanžekom (76), izgubivši tijesno s razlikom od samo 67 glasa.


„Grad Zabok ima ogroman potencijal koji još uvijek nije u potpunosti iskorišten. Moja vizija je grad koji brine o svim svojim stanovnicima, gdje su kvaliteta života i gospodarski rast prioriteti. Želim stvoriti Zabok u kojem će mladi osnivati obitelj, raditi i razvijati svoje karijere, a stariji sugrađani imati sigurnost i dostojanstvenu starost“, naglasio je Vrančić.


Oženjen i otac dvoje djece, Vrančić ističe da njegova kandidatura nosi jasnu poruku stanovnicima Zaboka da mogu računati na njegovo znanje, iskustvo i profesionalnost u vođenju grada prema prosperitetnoj budućnosti.


„Važno je napomenuti da imam dobru komunikaciju s Vladom Republike Hrvatske, što je jako važno za realizaciju budućih projekata, te podršku Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji mi je istu osobno istaknuo prilikom posjete Zaboku u proteklom tjednu. Kada me pitaju zašto se ponovno kandidiram moj odgovor je: zbog toga što želim, mogu i znam. Računajte na mene!“, poručio je Vrančić.

Još članaka iz "Zabok"

Facebook