Prethodni članak
Sljedeći članak

Župni Caritas pokrenuo akciju pomoći obitelji Lisak: U požaru im stradala kuća

Supružnici Dalibor i Suzana iz Dobrih Zdenaca imaju četvero djece te s njima u kući živi baka


Župni Caritas pri Župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika iz Gornje Stubice pokrenuo je akciju pomoći obitelji Lisak, čija je kuća stradala u požaru. Požar na obiteljskoj kući dogodio se prošlog petka, a osim krovišta stradali su i ostali dijelovi kuće jer je voda kojom je gašen požar prodrla do prizemlja. Uništen im je namještaj i odjeća te ostale stvari po kući.

Sedmeročlana obitelj

Supružnici Dalibor i Suzana iz Dobrih Zdenaca imaju četvero djece te s njima u kući živi baka. Trenutno su smješteni u susjednoj kući, a na svojoj su započeli adaptaciju krovišta koje je izgorjelo, rekao je gornjostubički župnik Nikola Jurković. U adaptaciji pomažu susjedi i dobri ljudi.

Kupili perilicu i sušilicu rublja

Mi smo odmah reagirali i jučer smo im kupili perilicu i sušilicu rublja da operu i spase odjeću koja im se namočila prilikom gašenja požara. Sve je bilo pod vodom. Danas smo ih opskrbili hranom jer su i radnici, susjedi na krovu – rekao je gornjostubički župnik Nikola Jurković.

Svoj dar možete uplatiti na bankovni račun župe s naznakom „Za obitelj Lisak“ ili ga u nedjelju nakon svih svetih misa ostaviti kod ministranata na izlazu iz crkve.

Naziv banke / Bank details: Zagrebačka banka d.d.
Sjedište banke / Bank address: Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 10
SWIFT / BIC: ZABAHR2X
Ime i prezime vlasnika računa / Name of account holder: Župa sv. Jurja mučenika
Broj računa (IBAN) / Account Number (IBAN): HR0323600001102051557
Vrsta računa / Type of account: Tekući račun
Opis plaćanja: „Za obitelj Lisak“

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook