Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijska cesta do čvora Poznanovec će u rekonstrukciju, a na križanju će se graditi kružni tok

Hrvatske ceste izrađuju tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju županijske ceste u Poznanovcu koja će postati spojna


Krajem listopada otvorena je dionica brze ceste od Bedekovčine do Zlatar Bistrice u duljini 6,4 kilometra koja prolazi kroz polje u Poznanovcu. Iako u prvotnom projektu nije bio predviđen čvor Poznanovec, odnosno izlaz i ulaz na brzu cestu iz Poznanovca (jer postoji u Bedekovčini), on je naknadno projektiran, čime su bili produženi i radovi.

Županijska cesta ŽC2201 Poznanovec – Dubovec – Banščica tako je uklopljena u dio brze ceste, a dio do čvora Poznanovec ostao je derutan, odnosno u stanju kao i prije izgradnje brze ceste, sa suženjem na pojedinim dijelovima i s uništenim asfaltom te se više ne uklapa u gabarite nove prometnice. Ujedno, cesta je dodatno uništena prilikom izgradnje nove ceste, pa joj je potrebna rekonstrukcija. Njezina rekonstrukcija planira se u duljini jedan kilometar, dakle do izlaza na državnu cestu D24. Potvrdili su nam to i iz Županijske uprave za ceste.

- U tijeku je izrada tehničke dokumentacije od strane Projektnog biroa P45 d.o.o., Zagreb za rekonstrukciju županijske ceste Ž2201 na dijelu koji će postati spojna cesta od čvora Poznanovec na dionici brze ceste Zlatar Bistrica – Bedekovčina – Zabok do državne ceste D24 u Poznanovcu. Također, navedenim zahvatom u zoni četverokrakog raskrižja državne ceste D24 te županijskih cesta Ž2201 i Ž2242 predviđa se izrada križanja s kružnim tokom prometa. Dakle, kružni tok se planira na državnoj cesti D24 (ul. Zagorske brigade) u zoni križanja s Ž2201 (Stubička ul.) i Ž2242 (ul. Narodnih heroja) u Poznanovcu, odnosno na mjestu spoja županijske ceste Ž2201 na D24, odnosno spoja trase spojne ceste od čvora Poznanovec na brzoj cesti do D24 – pojasnio je ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec. Investitor izrade tehničke dokumentacije su Hrvatske ceste.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook