Prethodni članak
Sljedeći članak

Županiji dodijeljeno 350 tisuća kuna za razvoj cikloturizma

Cikloturizam je novija grana turizma koja uključuje aktivnosti putovanja uz bicikl, a kojoj je svrha uživanje, opuštanje, zdrav život i boravak u prirodi


U Zagrebu su u Ministarstvu turizma danas potpisani ugovori o bespovratnim potporama za razvoj cikloturizma koje je potpisala i Krapinsko-zagorska županija. Ugovor su potpisali ministar turizma Gari Cappelli i župan Željko Kolar, a uz Krapinsko-zagorsku potpore je dobilo još 13 županija.

Dodijeljena sredstva su namijenjena za izradu Operativnog plana razvoja cikloturizma županije sa standardima, trasiranje cikloturističkih ruta, uređenje i označavanje cikloturističkih ruta, izradu karata, zakup zajedničke web domene na razini županije, izradu web stranice na razini županije, izradu mobilne aplikacije i slično. Javni poziv za Program razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini Ministarstvo turizma je javnosti predstavilo i objavilo 05. travnja, a prijave su bile otvoreno do 26. travnja 2017. godine.

Cikloturizam je novija grana turizma koja uključuje aktivnosti putovanja uz bicikl, a kojoj je svrha uživanje, opuštanje, zdrav život i boravak u prirodi. Potpisivanje ovog ugovora će još dodatno pojačati turistički potencijal Zagorja koje ima sve preduvjete da rekreativni i profesionalni biciklisti uživaju u onome što Zagorje nudi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook