Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija ovog tjedna izdvojila oko 1,5 milijuna kuna za dodatne medicinske aparate

Za opremanje covid odjela u Krapinskim Toplicama 730 tisuća, za 2 respiratora i 5 hifluova u OB Zabok 700 tisuća kuna


Župan Željko Kolar zahvalio je ravnateljici i djelatnicima Specijalne bolnice Krapinske Toplice što su u rekordno kratkom vremenu pripremili covid odjel. – Pogledao sam odjel na kojem će biti smješteni covid pacijenti, apsolutno je odvojen od ostatka bolnice, poštuju se svi protokoli. Da će biti siguran, dokaz je već četvrti tjedan covid odjela u Stubičkim Toplicama, da nitko od ostalih pacijenata ili djelatnika nije zaražen – istaknuo je župan te dodao da je Županija za otvaranje covid odjela u Krapinskim Toplicama izdvojila iz svog proračuna 730.000 kuna. - I za OB Zabok odobrili smo još 2 nova respiratora i 5 hifluova, što je 700.000 kuna dodatno za OB Zabok. Ovaj tjedan izdvojili smo skoro 1,5 milijuna kuna za dodatne medicinske aparate da stvorimo što bolje uvjete za liječenje – naglasio je župan.

Ponovio je, da što se škola tiče, uveden je B model za dvije škole te kombinacija A i C modela za 7 škola, a time je i 50 posto smanjeno učešće srednjoškolaca u javnom prijevozu. Situacija je još povoljna u školama, naglasio je. Zaražen je 101 učenik, odnosno 62 iz 25 osnovnih škola i 39 iz 9 srednjih škola. Pozitivnih je 48 djelatnika, 41 iz 22 osnovne i 7 iz 6 srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 78 djelatnika, a 1576 učenika je u samoizolaciji. OŠ Kumrovec od ponedjeljka ima nastavu po modelu A, a OŠ Stubičke Toplice na modelu C je do 7. prosinca.

- Pozivam sve da se strogo pridržavamo mjera, situacija je i dalje jako teška. Aktiviranjem covid odjela u Krapinskim Toplicama ćemo rastereiti OB Zabok, ali ako ne smanjimo ukupn broj zaraženih, od kojih nam 10 posto dolazi u bolnicu pa završava na respiratoru, još uvijek su to visoke brojke. Ako tim tempom nastavimo, brzo ćemo popuniti dodatne kapacitete u Krapinskim Toplicama. Nadam se da će mjere donijeti pozitivne rezultate, no već smo dali nalog da se naprave daljnji planovi ako će trebati povećavati kapacitete – naglasio je župan. Ujedno pozvao je građane da bez straha dođu u sve tri bolnice obavljati rehabilitacije, jer su protokoli s covid odjelima sigurni.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook