Prethodni članak
Sljedeći članak

'Županija nije naručila niti dijelila jednokratne dječje maske koje su prema navodima medija podijeljene učenicima'

Vezano za posljednje medijske napise o podjeli maski na području Krapinsko-zagorske županije, Županija se oglasila priopćenjem


Vezano za posljednje medijske napise o podjeli maski na području Krapinsko-zagorske županije, Županija se oglasila priopćenjem. Naime, mediji su prenijeli informaciju kako je Krapinsko-zagorska županija učenicima nekih škola podijelila premale maske.

Donosimo ga u cijelosti:

Krapinsko-zagorska županija nije naručila niti dijelila jednokratne dječje maske koje su prema navodima medija podijeljene učenicima u nekoliko osnovnih škola u Županiji.

Portal NiZagorjemalo.hr u svom članku navodi dobivanje premalenih maski u školama, a da nije provjerio osnovnu informaciju o tome tko je maske dostavio školi. Portal nije kontaktirao niti Županiju niti je tražio informaciju iz predmetnih škola o tome čije su maske. Time je postupio izrazito neprofesionalno te učenike, njihove roditelje, učitelje i građane doveo u zabludu te pokrenuo niz neistinitih i neprovjerenih medijskih članaka na ovu temu, a sve stavljajući na teret županu Željku Kolaru.

S obzirom da maske nisu dostavljene od strane Županije, očito se radi o pojedinačnoj donaciji.

Kao što je istaknuto na konferenciji za medije, razjašnjena je cjelokupna situacija koja se dogodila početkom mjeseca vezana uz pogrešku prilikom distribucije te je upućena javna isprika, a nove maske uredno su podijeljene kako bi svi učenici mogli započeti novu školsku godinu, stoji u priopćenju.


 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook