Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija kupila dva nova auta. Jednog za župana, drugog za zamjenicu


Krapinsko – zagorska županija kupila je dva nova automobila marke Škoda, jedan Karoq i jedan Kodiaq, a oba su ukupne vrijednosti 64,9 tisuća eura s PDV-om.

„Krapinsko – zagorska županija provela je postupak javne nabave za dva nova službena vozila. Vozila koja su bila predmetom javne nabave predviđena su za potrebe Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine, odnosno za potrebe dužnosnika, župana i zamjenice župana“, objavila je Županija.

Doduše, formalno, Županija nije kupila, nego 'iznajmila' vozila, budući da je riječ o operativnom leasingu. „Novo vozilo niže srednje klase marke Škoda, model Karoq bit će na raspolaganju zamjenici župana. Ukupna vrijednost ugovora o javnoj nabavi za spomenuto vozilo je 16.799,52 eura bez PDV-a, odnosno 20.833,12 eura s PDV-om. Za usporedbu, ukupna vrijednost ugovora o javnoj nabavi za Škodu Octavia iznosila je 21.330.66 eura bez PDV-a, odnosno 26.663,22 eura s PDV-om. Vozilo je također bilo nabavljeno putem operativnog leasinga u trajanju od 48 mjeseci.“, priopćili su.

Za župana Željka Kolara nabavljen je drugi model.  „Novo vozilo srednje klase marke Škoda, model Kodiaq bit će na raspolaganju županu. Ukupna vrijednost ugovora o javnoj nabavi za spomenuto vozilo je 35.965,44 eura bez PDV-a, odnosno 44.155,56 eura s PDV-om. Vozilo je nabavljeno putem operativnog leasinga u trajanju od 48 mjeseci. Za usporedbu, ukupna vrijednost ugovora o javnoj nabavi za VW Passat iznosila je 39.863,52 eura bez PDV-a, odnosno 49.836,90 eura s PDV-om. Vozilo je također bilo nabavljeno putem operativnog leasinga u trajanju od 48 mjeseci“, objavila je Županija.

Kako su pojasnili, dosadašnja vozila više nisu bila isplativa za korištenje, odnosno, popravke i održavanje.

„Postojeća vozila kojima su se dosad koristili dužnosnici stara su 11 godina; zamjenici župana dosad je na raspolaganju bila Škoda Octavia iz 2012. godine koja trenutno ima 301.500 km. Vozilo koje je do prije otprilike dvije godine bilo na raspolaganju županu je VW Passat iz 2012. godine, koji je imao 475.000 km u trenutku kad se pokvario i kojeg se više ne koristi, s obzirom da vozilo nije u voznom stanju, a popravak nije isplativ. Naime, riječ je o kvaru mjenjačkog sklopa koji se ne može popraviti, već ga je potrebno u potpunosti zamijeniti novim, a procijenjena vrijednost je u trenutku nastanka kvara bila cca. 7.960 eura s PDV-om.  Shodno tome, objavljen je natječaj za nabavu novih vozila, s ciljem zanavljanja voznog parka.“, kažu iz Krapinsko – zagorske županije.

.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook