Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija će Udruzi distrofičara Krapina kupiti jedan uređaj za iskašljavanje

‘Udruga distrofičara Krapina sudjeluje u brojnim aktivnostima i već godinama su nam važan partner u mnogim projektima, rekao je, između ostalog, župan Kolar


Župan Željko Kolar i zamjenica Jasna Petek danas su primili članove Udruge distrofičara Krapina. Prijem je dogovoren prilikom obilježavanja Nacionalnog dan osoba oboljelih od mišićne distrofije i ostalih neuromuskularnih bolesti, koje je Udruga distrofičara Krapina organizirala na glavnom krapinskom trgu, s ciljem senzibiliziranja javnosti i lokalne samouprave o potrebama i mogućnostima osoba oboljelih od mišićne distrofije. Predsjednica Udruge distrofičara Krapina Mirjana Janžek na prijemu je govorila o aktivnostima koje udruga provodi, o potrebama osoba oboljelih od mišićne distrofije te o problemima s kojima se članice i članovi svakodnevno susreću. Janžek je dodala da Udruga ima nekoliko članova kojima je hitno potreban uređaj za iskašljavanje te je na sastanku dogovoreno da će Krapinsko – zagorska županija Udruzi distrofičara Krapina financirati kupnju jednog novog uređaja, vrijednosti 35 tisuća kuna.

Župan Željko Kolar istaknuo je da je Udruga distrofičara Krapina vrlo aktivna i društveno angažirana. ‘Udruga distrofičara Krapina sudjeluje u brojnim aktivnostima i već godinama su nam važan partner u mnogim projektima, posebice u projektu osiguranja pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju i ovim putem pozdravljam sve članice i članove te udruge i sve osobe oboljele od mišićne distrofije i neuromuskularnih bolesti na području Krapinsko – zagorske županije“, rekao je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook