Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN: Zvjezdana je ponos za Krapinsko – zagorsku županiju, a za ljude poput nje nema dovoljne velike nagrade

U Uredu župana danas je upriličen prijem za Zvjezdanu Novina Repovečki, dobitnicu 2. nagrade u sklopu projekta Mali svjetionik, izbora za najradnika Hrvatske.


Zvjezdana Novina Repovečki edukacijska je rehabilitatorica, prakričarka rane intervencije, djelatnica Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Projekt Mali svjetionik provodi se već treću godinu, a radi se o natječaju na koji se prijavljuju radnici iz svih struka i djelatnosti na području Hrvatske. – Cilj natječaja je promocija rada malog čovjeka iz našeg susjedstva, kojim se želi pokazati da se rad, trud i poštenje zaista vidi i da se isplati - rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, dodavši da je Zvjezdanu Novina Repovečki imala priliku upoznati na početku njezinog profesionalnog puta, jer su zajedno radile.

Praktičarka rane intervencije
- Imala sam priliku biti mentorica na početku njezinog radnog vijeka. Ono što ju je krasilo onda je visoka profesionalnost, veliki entuzijazam, trud, znanje i nesebično dijeljenje tog znanja, strast prema poslu, smirenost, a to je krasi i danas. Kako kažu njezine kolege i prijatelji, ona je najsmirenija mama, najodanija prijateljica, i stručnjakinja koja u svom radu uživa veliki ugled kao stručnjakinja koja se bavi radom s djecom s teškoćama u razvoju, posebno s djecom koja imaju poremećaje s područja autizma. Ono što valja naglasiti, obzirom da je praktičarka rane intervencije, Zvjezdana sa svojim kolegama i ravnateljem Antunom Zupancom Krapinsko – zagorskoj županiji vrijedna je suradnica u projektu rane intervencije koji se provodi već nekoliko mjeseci vrlo intenzivno u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.

-Zvjezdana je i moja kolegica, ali prije svega stručnjakinja koja uživa u svom pogledu ugled u županiji, ali i šire. Prepoznata je u krugovima edukacijsko – rehabilitacijskih stručnjaka kao osoba visoke profesionalnosti, ali, osim velikog znanja, stručnosti, stalne edukacije i stalnog htijenja biti u korak sa svim suvremenim rehabilitacijskim tehnikama, važno je da osoba ima veliko srce, toplinu, da zna prepoznati, osluhnuti potrebe djece s kojima radi, da zna komunicirati s roditeljima. U tome je Zvjezdana zaista majstorica – pohvalila je zamjenica župana Zvjezdanu Novina Repovečki, uputivši joj čestitke na iznimnom priznanju, koje je jako vrijedno za nju, za ustanovu iz koje dolazi, ali i za Krapinsko – zagorsku županiju.

Priznanje je veliko, no ima još puno prostora za rad
Zvjezdana Novina Repovečki zahvalila je županu i dožupanici na prijemu, čestitkama i riječima hvale. - Iznimno sam ponosna što sam ušla u top 10 finalista za nagradu Mali svjetionik i čast mi je biti druga najradnica u Hrvatskoj. Bitno je reći da je ova nagrada stvarno motivacija za još predaniji rad dalje, osobito u području u kojem ja radim. Htjela bih naglasiti da su sve edukacije financirane od mene same, no velikim dijelom je zaslužna i Krapinsko – zagorska županija koja mi je omogućila edukaciju iz rane intervencije, gdje sam zapravo stekla naziv praktičarka rane intervencije i zajedno s kolegama iz Centra za odgoj i obrazovanje pokrenuli smo rad u kabinetu za naše najmlađe sugrađane u županiji. Priznanje je veliko, no ima još puno prostora za rad – rekla je Zvjezdana.

‘Za takve ljude nema dovoljno velike nagrade’
Župan Željko Kolar čestitao joj je na sjajnom uspjehu u projektu Mali svjetionik za najboljeg radnik u Hrvatskoj. Drugo mjesto među 574 radnika i ulazak u top 10, a zatim osvojeno drugo mjesto ogromna je stvar. - Veliko je to priznanje za nju osobno, ali i za instituciju iz koje dolazi, a i veliki ponos za nas u Krapinsko – zagorskoj županiji. Kažu da se nagrada zove Mali svjetionik zato jer za takve male obične ljude nema dovoljno velike nagrade– rekao je Kolar. Kao župan imao je prilike veliki broj puta posjetiti Centar i svaki put je dirnut iznova s koliko se ljubavi djelatnici odnose prema djeci.

- Fascinira me taj odnos i toplina, ta ljubav i povjerenje koje je postoji između odgojitelja i djece koji se tamo liječe i dolaze na rehabilitaciju. To su ipak neki posebni ljudi – naglasio je župan, zahvalivši svim djelatnicima Centra i ravnatelju Zupancu , podsjetivši da su se proteklih 8 godina trudili poboljšati uvjete rada. Plan je dogradnja Centra ili gradnja novog. Trebalo hoćemo li ići s dogradnjom Specijalne bolnice i time omogućiti dovoljno prostora za potrebe rada s djecom ili krenuti s projektiranjem i gradnjom novog centra. Vjerujem da ćemo tu odluku donijeti do kraja godine – najavio je Kolar, zaključivši da biti ovaj uspjeh naše Zvjezdane, i nama drugima biti poticaj da u svom poslu uvijek dajemo maksimum.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook