Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN: 'Zahvala svim zdravstvenim djelatnicima koji imaju najteži zadatak – pokušavaju zaštititi naše zdravlje, a svoje stavljaju na kušnju'

Zagorskim zdravstvenim djelatnicima župan uručio simbolični poklone kao zahvalu za njihovu veliku požrtvnost i trud


Župan Željko Kolar zajedno sa zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom - Jamrekom posjetio je danas sve zdravstvene ustanove na području Krapinsko – zagorske županije te tom prilikom ravnateljima i ravnateljicama zdravstvenih ustanova predao prigodne poklone za sve djelatnice i djelatnike. Posjetio je tako Zavod za hitu medicinu i Dom zdravlja u Krapini, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, zatim Zavod za javno zdravstvo KZŽ u Zaboku te Ljekarne KZŽ, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice te naposljetku Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana.

 

Veliko srce
Svi zdravstveni djelatnici dobili su na poklon majicu Krapinsko – zagorske županije. – To je podsjetnik da znaju da mislimo na njih i pokušavamo ih maksimalno opremiti i omogućiti im maksimalno odlične uvjete koji mogu pratiti njihovo znanje, edukaciju motiviranost i veliko srce – rekao je tom prilikom župan Željko Kolar, zahvalivši svim djelatnicima u zdravstvenim ustanovama za koje je rekao da imaju najteži zadatak u ovim teškim vremenima – pokušavaju zaštititi naše zdravlje, a svoje stavljaju na kušnju. – Pozivam sve stanovnike Krapinsko – zagorske županije da se odazovu na cijepljenje, jer ćemo time olakšati posao našim zdravstvenim djelatnicima i na taj način voditi brigu ne samo o sebi već o svima – rekao je župan Kolar. Dodao je da se već sada radi na nabavci novih uređaja koji će modernizirati bolnice i olakšati rad zdravstvenim djelatnicima.

 

Županija ‘kao mama i tata’
Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina zahvalio je Krapinsko – zagorskoj županiji, županu i zamjenicima. – Županija nas izrazito podupire u ovim teškim vremenima, od ožujka su nam kao tata i mama, pomažu da prebrodimo ovu krizu. Uz potporu osnivača, Krapinsko – zagorske županije, nabavili smo aparate da možemo što uspješnije liječiti pacijente – rekao je Vančina.

 

‘Vikend u toplicama’
Na novinarsko pitanje odnosno komentar da je Varaždinska županija dodijelila kao nagradu po 1000 kuna zdravstvenim djelatnicima, župan je odgovorio da Krapinsko – zagorska županija ne kopira nikoga, pa ni Varaždinsku županiju. – S Turističkom zajednicom dogovarali smo jedan model da nagradimo zdravstvene djelatnike jednim bonom, kako bi mogli, sa svojim obiteljima, koristiti usluge naših wellnessa, toplica, hotela. Predočit ćemo našim zdravstvenim djelatnicima prijedlog te skromne zahvale, ako će im biti prihvatljiv, realizirat ćemo ga, a ako će htjeti da im se isplati jednokratna novčana pomoć, napravit ćemo tako – rekao je župan.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook