Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN: Za poginule Zagorce u Domovinskom ratu svi imaju tople riječi hvale o njihovoj humanosti, hrabrosti i odlučnosti. To je ono što obitelji može činiti ponosnima

Ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP-a kod Policijske uprave krapinsko – zagorske u Zaboku položeni su vijenci i zapaljene svijeće


Uoči obilježavanja blagdana Svih svetih danas su ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP-a kod Policijske uprave krapinsko – zagorske u Zaboku položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Svake se godine prisjećamo poginulih zagorskih policajaca u Domovinskom ratu kao i svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, policijskih službenika i ostalih djelatnika naše Policijske uprave. Prilika je to da još jednom iskažemo zahvalnost i poštovanje stradalima u Domovinskom ratu i zahvalimo na žrtvi koju su podnijeli u stvaranju neovisne Lijepe naše – istaknuo je načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Robert Pavić.


Gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek rekao je kako je odavanje počasti sjećanja na mrtve, posebno poginule branitelje i policajce mali znak pažnje i mali dug koji njiima vraćamo za ono za što su nas zadužili. Rekao je i da je s područja Grada Zaboka život na ratištu izgubilo četvero branitelja, ali da ih je umrlo puno. – Neki su digli ruku na svoj život, a neki su umrli od bolesti, koje su bile posljedice njihovog stradavanja u ratu. Svaki život je vrijedan, u vremenima kada nije trebao biti izgubljen i u dobi kada je mogao dati nove naraštaje našoj zajednici. To je tragedija i žalost – naglasio je Hanžek.


-Najmanje što možemo učiniti prilikom obilježavanja Svih svetih, ali i značajnih datuma novije hrvatske povijesti je da dio svojih misli posvetimo poginulim braniteljima, policajcima i redarstvenicima, šestorici heroja Domovinskog rata koji su položili život na oltar domovine i dali život za samostalnu i neovisnu RH – izjavio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Podsjetio je da je domovinu branilo 11.500 Zagoraca i da su prošli sva ratišta, bili u svim postrojbama hrvatske vojske i policije te da mu je čast kao županu i hrvatskom branitelju da za zagorske branitelje svi imaju tople riječi hvale o njihovoj humanosti, hrabrosti i odlučnosti. - To je ono što danas, uoči blagdana Svih svetih, roditelje i obitelji stradalih Zagoraca u Domovinskom ratu može činiti ponosnima – zaključio je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook