Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar proglasio prirodnu nepogodu za područje Općine Desinić


Župan Željko Kolar donio je danas odluku o proglašenju prirodne nepogode klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta za područje Općine Desinić. Nepogoda je nastala uslijed obilnih padalina tijekom mjeseca svibnja, pri čemu su nastale velike materijalne štete na komunalnoj infrastrukturi, nerazvrstanim cestama, građevinskom i poljoprivrednom zemljištu.

Obvezuje se Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da u roku od 8 dana od donošenja ove Odluke zaprimi prijave oštećenika na propisanom obrascu, a najkasnije u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode unese zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta. Konačna procjena šteta treba se prijaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda putem Registra šteta u roku od 50 dana od donošenja ove Odluke.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda obvezuje se dostaviti konačnu procjenu štete Državno povjerenstvu i nadležnim ministarstvima putem Registra šteta u roku od 60 dana od donošenja Odluke. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviti će se u „Službenom glasniku Krapinsko-zagorske županije“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook