Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZRAKOPLOV 'SLETIO' U STRMEC STUBIČKI] 'Moja ideja graniči s ludošću, ali bio sam spreman na sve da kupim avion'


Društvene mreže i slučajne prolaznike koji su se našli u Strmcu Stubičkom iznenadio je prizor aviona 'parkiranog'  u dvorištu obiteljske kuće. Odlučili smo saznati kakva priča stoji iza toga pa smo nazvali Roberta Sedlara iz Zaboka koji zaslužan da je avion našao 'parkirno mjesto' u Zagorju.

- Riječ je o avionu Fokker F-100 s 109 putničkih mjesta. Avion su koristile četiri aviokompanije, indonezijska, brazilska, meksička, a već nekoliko godina je bio u zračnoj luci u Osijeku - rekao nam je Sedlar dodavši kako je zaslugom Marka Cvirna iz Tradeaira došao kod njega. - Otkupio sam zrakoplov i sad je smješten na mojem imanju u Strmcu Stubičkom.  - Moja ideja graniči s ludošću, ali sam bio spreman na sve da otkupim avion, rastavim ga i sastavim - objasnio je Sedlar dodavši da i ovim putem zahvaljuje Zdenku Grabušiću koji je bio glavni za rastavljanje.  - Projekt još traje, završili smo dvije od tri stepenice, a bilo je i razmišljanja da možda odustanem ako u realizaciji projekta ako dođem do nepremostive barijere – priznao je ponosni vlasnik neobičnog vozila.

Najviše nas je zanimalo što će biti s avionom kad se sastavi.  - Bit će smješten na imanju u Strmcu Stubičkom, a iznajmljivat će se za različita događanja. Moći će se koristiti za snimanja, djevojačke i momačke večer, a u kokpitu će biti dva simulatora letenja za djecu - rekao nam je. Upita, kaže, već sad ima mnogo, a komentari svih ljudi su više nego pozitivni i puni podrške.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook