Prethodni članak
Sljedeći članak

Zoran Komar iz AK Rudolf Perešin istrčao prvi maraton i to u Parizu

Zoran je u Parizu gdje je nastupilo preko 60000 trkača, završio na 2159. mjestu s rezultatom 3 sata 6 minuta i 23 sekunde


Kvalitetan rad trenera Atletskog kluba Rudolf Perešin iz Gornje Stubice vidi se u rezultatima.  Svoj prvi maraton u karijeri istrčao je Zoran Komar. Za to je odabrao jedan od najvećih svjetskih maratona. Zoran je u Parizu gdje je nastupilo preko 60000 trkača, završio na 2159. mjestu s rezultatom 3 sata 6 minuta i 23 sekunde. 

U Varaždinu je održano 2. kolo Hals lige gdje je nastupilo 16 članova Atletskog kluba Rudolf Perešin.

Najznačajniji rezultat napravio je Jan Šobak koji je osvojio srebrnu medalju u bacanju vorteksa u svojoj kategoriji. Ema Zrinščak je bila 7. a Nika Kuhta 8. u bacanju koplja u kategoriji starijih kadetkinja. Frano Duspara je bio 4. u bacanju kugle u kategoriji seniora. Još su nastupili: Borna Pavalić, Fran Šobak, Filip Lisak, Luka Poštek, Dora Carek, Lucija Poštek, Helena Dinjar, Jana Hren, Franka Borovec, Lucija Lešković, Andrea Ilinić i Sara Pavalić.

Prekjučer je u Zagrebu održano natjecanje za djecu osnovnih škola od 3. - 6. razreda, Erste plava liga. Patrik Dinjar je osvojio brončanu medalju u bacanju vortexa u kategoriji 4. razreda. Patrik je nastupio za Osnovnu školu Oroslavje.

U Nacionalnom parku Krka održan je 2. polumaraton na kojem je Neven Čorko osvojio 9. mjesto u ukupnom poretku, a od Hrvatskih predstavnika je bio 5. Odmah sljedeći dan je nastupio u Zadru na manifestaciji Zadar night run i osvojio je odlično 3. mjesto na utrci od 2.5 km.

U Njivicama na otoku Krku održan je Adria spring trail. Na utrci dužine 17 km Krunoslav Borovec je bio 22. od 175 natjecatelja.

Iako klub većinom nastupa na cestovnim utrkama, odlične rezultate imaju i u trail utrkama. Tako je u Zaprešiću na Ban trailu na utrci dužine 17 km pobijedio Dražen Dinjar a Suzana Dinjar je u ženskoj konkurenciji bila odlična 2.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook