Prethodni članak
Sljedeći članak

Zoran Gregurović predsjednik je Županijske organizacije HDZ-a: Prvi koraci u narednom razdoblju bit će konsolidacija stranke

Jučer su održani unutarstranački izbori u HDZ-u, evo tko su izabrani u Krapinsko - zagorskoj županiji .


Na redovitim unutarstranačkim izborima, po načelu jedan član – jedan glas, više od 200 tisuća članova Hrvatske demokratske zajednice u nedjelju je biralo predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija stranke.

Na 567 biračkih mjesta, članovi stranke mogli su birati između ukupno 658 kandidata, a u Krapinsko-zagorskoj županiji HDZ je imao ukupno 36 kandidata za predsjednike županijske te gradskih i općinskih organizacija stranke.

Županijsku organizaciju HDZ-a Krapinsko-zagorske županije u narednom će mandatu voditi Zoran Gregurović, a potpredsjednici će biti Ratko Habus, Ljubica Jembrih, Ernest Svažić i Petar Vrančić.

Gregurović je zahvalio svim članovima HDZ-a koji su izašli na unutarstranačke izbore.
- Zahvaljujem i svima onima koji su dali glas i povjerenje meni da u narednom razdoblju vodim našu Županijsku organizaciju, a mojem protukandidatu Zdravku Tušeku hvala na korektnoj utakmici jer smo sve odradili normalno, bez zabavljanja javnosti i bez niskih udaraca. Ova je kampanja uistinu protekla onako kako i priliči jednoj stranačkoj obitelji – rekao je Gregurović dodavši da stranka trenutno ima određenih problema.
- Mi smo u našoj županiji u opoziciji i naši će prvi koraci u narednom razdoblju biti da konsolidiramo stranku, gradske i općinske organizacije od kojih mnoge imaju loše rezultate. To je jedini isparavan put ka cilju ostvarivanja dobrih rezultata na budućim izborima koji su pred nama – zaključio je predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika i novoizabrani potpredsjednik organizacije Svažić čestitao je novom predsjedniku te naglasio kako je zadovoljan što je u proteklom razdoblju stranka osvježena novim licima od kojih će neka preuzeti čelne funkcije u svojim općinskim i gradskim organizacijama.

-Osim toga raduje nas da nakon ovog izbornog ciklusa imamo jednu organizaciju više, a riječ je općinskoj organizaciji u Zagorskim selima. Također, me veseli da će četiri općinske organizacije te jednu gradsku voditi žene – zaključio je Svažić.

Kad je riječ o gradskim organizacijama HDZ-a, dužnost predsjednika obnašat će Ivica Hršak u Krapini, Ivica Kopinić u Donjoj Stubici, Igor Jambrešić u Klanjcu i Stanko Čičko u Oroslavju te Goran Vukmanić u Pregradi, Alen Gerek u Zaboku i Darinka Sviben u Zlataru.

Predsjednica Općinske organizacije HDZ-a u Bedekovčini bit će Barbara Sente, u Budinščini Radovan Hercigonja, u Desiniću Dražen Šurbek, u Đurmancu Damir Belošević, a u Gornjoj Stubici Petar Ptić.

Na čelu općinske organizacije HDZ-a u Humu na Sutli u narednom će razdoblju biti Mario Antonić, a predsjednici općinskih organizacija bit će i Anđelko Draganić u Jesenju, Mirko Krznar u Konjščini, Antun Hrelja u Kraljevcu na Sutli, Krunoslav Jagarić u Krapinskim Toplicama te Božidar Šenkiš u Kumrovcu.

Ljubica Jembrih predsjednica je Općinske organizacije HDZ-a u Loboru, a dužnost predsjednika obnašat će i i Igor Pelko u Maču, Josip Milički u Mariji Bistrici, Zlatko Bartolić u Mihovljanu, Boris Tušek u Novom Golubovcu i Stjepan Krklec u Petrovskom, Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a u Radoboju je Matija Oraić, a u Stubičkim Toplicama Tomislav Mlinarić.

Na čelu stranke u općini Sveti Križ Začretje u narednom mandatu bit će Ivica Mlinarić, u Tuhlju Martin Turčin, u Velikom Trgovišću Lidija Pulek, a u općini Zagorska Sela Filip Horvat, dok je predsjednica Općinske organizacije HDZ-a u Zlatar Bistrici Nataša Krajačić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI NA AUTOCESTI A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE - PROMETNE NESREĆE: -na 366+000 km između čvora DUGOPOLJE i čvora VUČEVICA u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake; Zbog policijskog očevida nakon prometne nesreće na DC...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program