Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZLATNA JESEN ZABOČKA]: 'Hvala svima koji uređenjem svojih dvorišta i okućnica čine Zabok ljepšim mjestom za život'


Večeras su u zabočkoj Osnovnoj školi K.Š.Gjalskog uručene nagrade za najljepše uređene okućnice, vrtove i dvorišta u sklopu projekta Grada Zaboka 'Zlatna jesen zabočka'. Ove godine nagrađeni su Željko Kolar iz Špičkovine, Mirjana Janđel iz Dubrave Zabočke, REGEA – Energetski centar Bračak, Franjo Tomić iz Huma Zabočkog, Vesna Hranić iz Grdenci, Rahela Klemen – Bedeniković iz Luga Zabočkog, Vedran Jadek iz Zabočke ceste, Davorka i Ivan Pevec iz Ulice Črnjevići, Mirko Hrastinski za klijet u Ulici Bregi zabočki, Nevenka Huić iz Brega Zabočkih, Zvonimir Jerneić iz Tisanić Jarka, Mirjana Hrastinski iz Repovca, Branka Farkaš iz Jakuševca, Biserka Osrečak iz Pavlovca, Branka Hrastinski iz Gubaševa, Višnja Kolarić iz Prosenika Gubaševaskog, Snježana Krznar, stanari (predstavnik Mirko Popović) iz zgrade u Gajevoj ulici te župnik Marijan Culjak.


Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek pohvalio je sve one koji doprinose da je Zabok uređen. - Prijašnjih godina znao sam ukoriti neka naselja da se ne trude dovoljno, a sada je jako teško uopće izabrati tko ima najljepšu okućnicu ili dvorište - pohvalio je zabočki gradonačelnik stanovnike svojeg grada.


Predsjednica odbora za ekologiju i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek rekla je kako je treće godina bila u eko patroli koja je obilazila zabočka naselja te da odabir nije bio nimalo lagan. - Pohvaljujem sve koji su danas osvojili priznanja jer uistinu smo vidjeli predivne okućnice, vrtove i uređene balkone. Moram reći kako se i Grad Zabok brine za ekologiju pa tako uređujemo trg Dragutina Domjanića, park Milana Prpića, uredit ćemo park kod suda zahvaljujući projektu 'Uzmi pare i napravi nešto za mlade', a tu je i projekt urbanog vrta reGraden kod firme Regeneracija - ispričala je Đurek. Dodala je i kako se Grad Zabok uključio u akciju 'Posadi drvo, ne budi panj' u sklopu koje će se saditi drveće uz ulicu Matije Gupca, uz Đački put i kod škole u Martinišću.


Na događanju je bila i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek koja je rekla kako grad Zabok uistinu dokazuje kako je predivan grad po mjeri čovjeka, ali i da su simbolične nagrade i priznanja građanima poticaj da okoliš bude još ljepši.


Popratni program uveličali su oni najmlađi. Zbor Zabočki mališani oduševili su publiku izvedbom veselih pjesmica, a lutkarska skupina OŠ K.Š.Gjalski prikazala je igrokaz o gusjenici i povrću. Ovacije su zaslužili i mališani iz Područne škole Špičkovina recitacijama i pjesmicama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook