Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatko Dalić u Mariji Bistrici: Živim najljepše dane moje sportske karijere i sve ono što sam napravio zahvaljujem vjeri, dragom Bogu i mojoj obitelji''

Održana prva korizmena tribina u Svetištu MBB


Jučer je u Dvorani Božjeg milosrđa, održana prva od dvije korizmene tribine u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici i Svetišta MBB-e. Gost je bio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, tema je bila ''Promicanje izvrsnosti zajedništva i domoljublja'', a moderator Branimir Bilić, koji je i pokretač korizmenih tribina u Mariji Bistrici.

Zlatko Dalić u Mariju Bistricu je stigao zajedno sa suprugom Davorkom na misu prije same tribine, a dočekali su ga načelnik i predsjednik općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Josip Milički i Teodor Švaljek, predsjednik i članica predsjedništva Ogranka matice Hrvatske u Mariji Bistrici Damir Galoić i Zrinka Švaljek-Brlečić, te Branimir Bilić sa suprugom Anom. Misu je predslavio rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević. Nakon mise, a prije početka tribine Dalić se zadržao u kratkom razgovoru sa malim nogometašicama NK Mladost MB, s kojima se i fotografirao.

Na samoj tribini odgovarao je na pitanja moderatora Bilića, ali i brojna pitanja iz publike. Dalić je i ovaj puta naglasio veliku važnost vjere i obitelji u njegovom životu, povezavši to i sa sinergijom koja se u zadnjih pet godina pojavila i u reprezentaciji Hrvatske i dovela do fantastičnih rezultata. ''Cijeli moj život se promijenio od kad sam postao izbornik i ponavljam, živim najljepše dane moje sportske karijere i sve ono što sam napravio zahvaljujem vjeri, dragom Bogu i mojoj obitelji, jer bez toga ovo sve ne bi bilo moguće na ovakav način. Mislim da je to dobar put svim mladim ljudima'' – rekao je Dalić.

Glazbena gošća tribine bila je Marina Matošević. Druga ovogodišnja korizmena tribina će se održati u petak 24. ožujka, također u Dvorani Božjeg milosrđa u 19 sati. Na temu "Kulturna baština u sudaru s potresom i graditeljima" gostovat će dr. sc. Dragan Damjanović, redoviti profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook