Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatarski vijećnici: 'U novi promotivni spot treba uvrstiti Crkvu sv. Marije Snježne i planinu Ivanščicu'

Gradsko vijeće grada Zlatara održalo je u srijedu 20. sjednicu


Zlatarski su gradski vijećnici na posljednjoj sjednici usvojili financijska izvješća i izvješća o radu za prošlu godinu te planove za 2019. godinu Vatrogasne zajednice Grada Zlatara i DVD – a Zlatar, Belec i Donja Batina. Vijećnici su izglasali i Plan djelovanja Grada Zlatara u području prirodnih nepogoda za 2019. godinu, a kao dopuna zaključku usvojena je napomena da je potrebno dopuniti odluku ažuriranim podacima o kadrovskoj popunjenosti i materijalno-tehničkim sredstvima gradskih vatrogasnih društava.

Na sjednici je usvojena i dopuna Plana nabave za 2019. godinu, u koju su uvrštena sredstva za nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce u iznosu od 150 tisuća kuna, kao 200 tisuća kuna za stručni nadzor za projekte za javnu nabavu za energetsku obnovu javne rasvjete javnu nabavu za parkiralište kod zgrade suda. - Projekt javna rasvjete dobio je odobrenje HBOR – a za zaduženje i nadamo se da će ujesen krenuti radovi, a rok završetka je 12 mjeseci – rekla je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek. Na sjednici je imenovano i Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, kojem je na čelu Mladen Krušelj, a članovi Tihana Mendek, Juraj Žerjavić, Aleksandra Posarić Stužić i Davor Kljak. Za članicu Komisije za izbor i imenovanja, umjesto bivšeg vijećnika Josipa Bingule, imenovana Darinka Sviben.

Gradsko vijeće Zlatara je, nastavno na prošlu sjednicu, a gdje su vijećnici iznijeli opasku da je u spotu nedovoljno zastupljen istok županije odnosno zlatarski kraj, donijelo i Zaključak o sadržaju promotivnog spota Krapinsko – zagorske županije. Prema zaključku, Krapinsko – zagorskoj županiji se predlaže da kod izrade novog promotivnog spota 'Zagorje – bajka na dlanu', budu više zastupljene znamenitosti na području grada Zlatara, poput Crkve sv. Marije Snježne u Belcu, planine Ivanščice i slično. Kako su vijećnici spominjali i druge znamenitosti sa zlatarskog područja koje zaslužuju biti zastupljene u spotu, a previše ih je da bi ih se uvrstilo u spot Krapinsko – zagorske županije, gradonačelnica je predložila da se napravi novi promo – spot Grada Zlatara, u koji bi bilo moguće staviti sve znamenitosti ovog kraja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program