Prethodni članak
Sljedeći članak

ZLATARSKA GRADONAČELNICA: 'I sama nominacija za Ženu godine za mene je velik uspjeh i čast'

Iako joj nije pripala titula Žene godine, već ju je ponijela Nina Išek Međugorec, Jasenka Auguštan – Pentek zadovoljan je i ponosna


Žena godine, prema izboru časopisa 'Zaposlena', je Nina Išek Međugorec, koja je trenutno na čelu korporativnih komunikacija Hrvatskog telekoma. Pobjednica je proglašena jučer navečer na svečanosti u hotelu Esplanade Zagreb.

Uz nju, u užem su izboru, kao što smo već pisali, bile zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, Ivana Paradžiković, voditeljica i urednica istraživačke emisije "Provjereno" i magistrica medicine, Ana Barić. Časopis 'Zaposlena' ovaj izbor održava već 24. puta, a kroz njega predstavlja žene koje su svojim radom posebno obilježile protekle godine. Biraju ženu koja je u protekloj godini postigla profesionalno značajan uspjeh, zatim u medijima promovirala ženska prava kroz vlastitu profesiju te nastojala utrti put svojim mlađim kolegicama.

Iako joj nije pripala titula Žene godine, jedina predstavnica Zagorja, Jasenka Auguštan – Pentek, zadovoljna je i ponosna na nominaciju. - Hvala časopisu Zaposlena od srca na nominaciji. Za mene je nominacija za ženu godine velik uspjeh i čast te dokaz da je moj rad u Zlataru i u SDP-u prepoznat kao uspješan. Drago mi je da sam bila nominirana u društvu sa zaista vrhunskim ženama u svojim profesijama i ponosna što sam dio priče u kojoj Zaposlena promovira važnost žena u društvu i profesionalnom životu. Svjesni samo da ženama nije uvijek lako i da smo kao društvo često samo deklaratorno zagovornici ravnopravnosti spolova. Svjedoci smo toga i u političkom životu – u Hrvatskoj je samo 13 gradonačelnica, 35 načelnica i 30 saborskih zastupnica. Tim više je važna inicijativa kojoj sam se nedavno pridružila – Ženska mreža dužnosnica u lokalnoj samoupravi, čiji je cilj osvijestiti važnost žena u politici i hrvatskoj javnosti te potaknuti mlade obrazovane žene na politički angažman. Više od same nominacije me veseli činjenica da je moja želja za oživljavanjem gospodarskog, kulturnog i javnog života u Zlataru zaživjela. Drago mi je da sam sa svojim timom pokrenula brojne infrastrukturne projekte, da smo uspješni u financiranju projekata i programa europskim sredstvima, da smo od „grada slučaja“ došli do grada s većim prihodom po stanovniku koji je uredno ocijenjen „peticom“ za financijsku transparentnost. Možda više od brojki, postali smo grad u kojem se ugodno živi, koji je zanimljiv investitorima i koji je danas drugačija i ugodnija sredina u kojem se živi kvalitetnije nego prije šest godina – rekla je Jasenka Auguštan – Pentek, uz čestitke pobjednici i zahvalu časopisu 'Zaposlena', dodajući da nastavlja djelovati u javnom i političkom životu istom energijom i voljom kao i do sada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook