Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽESTOKE KAMPANJE NA SJEVERU Jedini zagorski milijarder nudi sve besplatno, a dvije Konjščanke bore se k'o lavice

Jedni troše bez granice, drugi kuhaju i hodaju od vrata do vrata


Izbori su druge nedjelje, a u mnogim zagorskim sredinama kao da se ništa događa. Plakata je malo, letke rijetko tko šalje u sandučiće, nema štandova s kobasicama, tamburaša, upaljača i vrijeđanja nakon trećeg gemišta. Što se to događa? Korona je, jednostavan je odgovor. Ali nije svugdje mirno.

Žestoke borbe vode se na sjeveru i sjeveroistoku Zagorja.

U tome prednjači, kako ga mnogi nazivaju, jedini zagorski milijarder Davor Patafta, koji želi biti gradonačelnik Varaždina. Taj osebujni poduzetnik zakupio svu silu medijskog prostora, ima puno jumbo plakata, a i svoj portal i tjednik u kojemu se promovira. Njegova obećanja teško je nadmašiti jer najavljuje besplatne vrtiće, ukidanje prireza i takve pogodnosti da čovjek ostane „paf“. Ponekad teškim riječima časti svoje konkurente.

Nešto južnije od Patafte su dvije mlade žene u silovitim kampanja za nečelnicu Konjščine, odnosno u namjeri da „skinu“ s trona aktualnog čelnika Mirka Krznara.  Prva je žustra pravnica Ines Frčko Debelić koja vodi  kampanju „vrata do vrata“ i obilazi svaki kutak te općine snimajući zanimljive videe. Na listi su joj pretežno mladi koji su puni energije. U borbi za ulazak u drugi krug uistinu će „frcati“ iskre jer s lijevog boka napada Anita Krok (Curiš) koja je poznata kao hrabra političarka bez dlake na jeziku. Anita se predstavlja ne samo kao političarka, već kao i brižna majka, dobra kuharica...

 „Meta“ im je Krznar koji brani poziciju pa je nešto tiši i u prvi plan ističe ostvarene projekte. A jedan takav glavni je prijepor u Konjščini – uređenje središnjeg trga. Jedni ga smatraju osvježenjem, a drugi provokacijom desničara Krznara jer navodno nalikuje na veliko slovo „U“.

Prva runda političkih ogleda je za tjedan dana, a onda slijede „fajtovi“ jedan na jedan na Dan državnosti. To će biti prava poslastica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook