Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Želimo privući izraelske turiste ne samo u Krapinske Toplice već u cijelo Zagorje’

U Tel Avivu se 11. i 12 veljače održao 26. Međunarodni mediteranski turistički sajam, vodeći izraelski sajam posvećen turizmu na Mediteranu i šire


U Tel Avivu se 11. i 12. veljače održao 26. Međunarodni mediteranski turistički sajam, vodeći izraelski sajam posvećen turizmu na Mediteranu i šire. Najveći je to profesionalni turistički sajam u istočnom Mediteranu te stoga broj izlagača i posjetitelja svake godine raste. Ove je godine zabilježeno sudjelovanje više od 1500 izlagača na više od 400 štandova iz gotovo 60 država, a posjetilo ga je više desetaka tisuća posjetitelja. U sklopu sajma održana je i Konferencija o wellness turizmu, u okviru kojega je održan i poseban panel posvećen wellness i lječilišnom turizmu u Hrvatskoj. Na panelu, kao govornik, sudjelovao je i načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić koji je izraelskoj publici, kao i izraelskim turističkim djelatnicima i agencijama, približio ponudu i mogućnosti wellnessa i zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama, koje su i finalist nacionalnog izbora za Europsku destinaciju izvrsnosti za 2019. godinu.

Udruženi nastup

- Na sajmu u Tel Avivu koji se održava svake godine, već nekoliko godina nema nacionalne prezentacije Hrvatske, međutim Hrvatska je prisutna kroz nastupe pojedinaca. Ove godine posebno se predstavio kontinentalni dio Hrvatske kroz udruženi nastup Općine Krapinske Toplice, Grada Slunja i Toplica Sveti Martin. Uz pomoć gospođe Irene Rapaport posebno je predstavljena ponuda wellness turizma kontinentalnog dijela Hrvatske. Procijenili smo da je kontinentalni dio Hrvatske sa svojim atrakcijama izuzetno zanimljiv za izraelsko tržište – rekao je načelnik općine Ernest Svažić, koji je predstavio aktualnu turističku ponudu koja se veže na atrakciju okoline, odnosno čitavog Hrvatskog zagorja.

Ulagačke mogućnosti

- Uvijek ispočetka koristim mogućnost za prezentaciju ulagačkih mogućnosti na području naše općine. Nastup sam pripremio u koordinaciji sa svim nositeljima zdravstvenog turizma s područja naše općine, sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitacijom Krapinske Toplice, Klinikom Magdalena, Specijalnom bolnicom za ortopediju i traumatologiju Akromion, Hotel Villa Magdalena, Hotel Toplice Vodenim parkom Aquae Vivae Krapinske Toplice uz veliku podršku Turističke zajednice područja Srce Zagorja – dodao je Svažić i spomenuo kako će se suradnja nastaviti. - Gospođa Rapaport će doći u Krapinske Toplice i nastavit će svoje aktivno djelovanje vezano za dolazak izraelskih turista u Zagorje i Krapinske Toplice. Što se tiče promoviranja ulagačkih mogućnosti, zainteresiranima ovih dana šaljem dodatne informacije i oni koji će pokazati konkretan interes sasvim sigurno da će doći na teren istražiti daljnje realne mogućnosti – istaknuo nje načelnik te doda kako je nastup održan uz podšku veleposlanice Republike Hrvatske u Izraelu, Vesele Mrđen Korać. - Tijekom boravka imao sam čast upoznati gradonačelnika Jeruzalema, Moshe Liona i povjesničarku Esther Gitman – rekao je Svažić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook