Prethodni članak
Sljedeći članak

'Želimo da naši bregi budu čisti, zato i potičemo poljoprivredu'

Dodijeljene su potpore desinićkim poljoprivrednicima za 2019. godinu


Dodijeljene su potpore desinićkim poljoprivrednicima za 2019. i to za sljedeće: za sufinanciranje troškova umjetnog osjemenjivanja plotkinja goveda, sufinanciranje troškova umjetnog osjemenjivanja krmača, potpore za držanje goveda, potpore za držanje ovaca i koza, potpore za držanje pčelinjih zajednica i sufinanciranje nabave voćnih sadnica i loznih cjepova. Kod umjetnog osjemenjivanja goveda i krmača sufinancirao se iznos od po 100 kuna po plotkinji ili krmači. Kod potpora držanja goveda odobrava se iznos od 100 kuna po grlu, a kod koza i ovaca 20 kuna po grlu i po 20 kuna po jednoj pčelinjoj zajednici. Kod sufinanciranja nabave voćnih sadnica i loznih cjepova potpora se isplaćuje po zahtjevu uz predočenje računa o kupnji na slijedeći način: za kupnju sadnica voćaka u količini od 10 – 200 komada u visini od 40%, a za kupnju cjepova vinove loze u količini od 200 – 1000 komada u visini od 30%. Subvencije će isplaćuju isključivo za sadnice voćaka i cjepove vinove loze koje su kupljene u Republici Hrvatskoj. Korisnici sredstava potpore su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, koja imaju sjedište odnosno prebivalište i čija se proizvodnja odvija na području općine Desinić.

Načelnik Zvonko Škreblin kaže da je natječaj bio otvoren do kraja prošle godine, da je na raspolaganju bilo 100 tisuća kuna, a podijeljeno je ukupno 85.950 kuna. Sredstva za te potpore Općina Desinić osigurala je u svom proračunu, no prijedlog je prvo upućen Ministarstvu poljoprivrede koje je taj program i potvrdilo. - Zadovoljni smo odazivom naših poljoprivrednika i nadamo se da će ih u ovoj 2020. godini biti još i više, jer nam je cilj da se naši bregi čiste, a ne da nam na njima raste trnje, jer smo mi pretežito poljoprivredni i turistički kraj te brinemo o svom okolišu i zavičaju – istaknuo je Škreblin. Svugdje se sve manje ljudi bavi poljoprivredom, no u Desiniću postoje tri i do četiri jača poljoprivredna gospodarstva koja popravljaju ukupan prosjek općine. Cilj je da ih bude što više.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova SV. NEDJELJA i JANKOMIR u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilazni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program