Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽELIM DOSTOJANSTVENU STAROST: Općina Hrašćina poziva starije mještane, kojima je potrebna pomoć, da se prijave za projekt

Zainteresirani se mogu prijaviti do 20. studenog, u općinu Hrašćina, putem telefona na broj 049 459-391 ili 095/446 2389


Općina Hrašćina poziva sve starije osobe i one koji su u nepovoljnom položaju te kojima je potrebna potpora u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, da iskažu interes kako kako bi im se mogla osigurati pomoć.

Riječ je o poslovima koji će se obavljati u sklopu projekta „Želim dostojanstvenu starost”, koji je općina prijavila na natječaj Europskog socijalnog fonda, odobrena su im sredstva te će se zaposliti 10 žena koje će brinuti o starijim mještanima. Pomoć će se organizirati za dostavljanje namirnica, lijekova, plaćanje računa, obavljanje kućanskih poslova, pružanje podrške kroz druženje ta kao pratnja u društvenim aktivnostima, a svaki korisnik dobit će mjesečno i poklon paket kućanskih i higijenskih potrepština u protuvrijednosti od 50 kuna. Usluge su za mještane besplatne, a prijaviti se mogu stariji od 65 godina, kojima je potrebna pomoć druge osobe te osobe koje ne mogu samostalno obavljati osnovne životne potrebe; osobe s invaliditetom, kronični bolesnici, neovisno o životnoj dobi.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 20. studenog, u općinu Hrašćina, putem telefona na broj 049 459-391 ili 095/446 2389. Sve informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 14 sati. Ujedno je otvoren natječaj za prijem u radni odnos 10 djelatnica, u sklopu ovog projekta. Zapošljavanje je na godinu dana, prednost imaju nezaposlene žene s područja Hrašćine, a sve informacije o ostalim uvjetima mogu se dobiti u Općini Hrašćina. Natječaj je otvoren do 20. studenog.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook