Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽELIM DOSTOJANSTVENU STAROST: Deset žena brinut će za 60 – ak korisnika, pomagati im u kućanskim poslovima i pružati podršku kroz druženje

Općina Hrašćina uputila je poziv za iskazivanje interesa za prijem u radni odnos žena kroz Program 'Želim dostojanstvenu starost' u svrhu potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju


Hvalevrijedan projekt priprema se u Općini Hrašćina. Desetak žena, koje spadaju u skupinu teže zapošljivih osoba, dobit će priliku za zaposlenje, a 60 – ak korisnika, starijih, nemoćnih ljudi ili samačkih domaćinstva, dobit će priliku za pomoć, ugodniji život i društvo.

Naime, Općina Hrašćina uputila je poziv za iskazivanje interesa za prijem u radni odnos žena kroz Program 'Želim dostojanstvenu starost' u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području općine Hrašćina. Program je vrijedan 902 tisuće kuna, a zaposlilo bi se 10 žena starijih od 50 godina. Nositelj projekta je Općina Hrašćina, tvrtka s kojom će surađivati, a koja je osmislila projekt je PSP d.o.o. Predavac, dok će partneri u projektu biti Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica. Projekt se financira preko Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odnosno Europskog socijalnog fonda.

- Uputili smo poziv za iskazivanje javnog interesa. Projekt će trajati 12 mjeseci, djelatnice bi bile zaposlene na puno radno vrijeme, a one koje će izraziti želju moći će tijekom projekta završiti i tečaj za gerontodomaćice kako bi se i po završetku projekta mogle lakše zaposliti. Prema najavi nadležnog ministarstva, projekt će se po završetku te godine dana provoditi još i iduće 3 godine – ističe načelnik Općine Hraščina Branko Tukač. U opis poslova žena zaposlenih u projektu spadalo bi obavljanje kućanskih poslova, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, donošenju ogrjeva, pripremi obroka, pranju i glačanju rublja i drugi kućanski poslovi, pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, a bile bi im i pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. - U studenome će ići službeni javni poziv i početna konferencija, a žene bi s radom krenule od prosinca. Prednost će imati žene starije od 50 godina i s područja Općine Hrašćina, no ako takvih neće biti dovoljno, taj uvjet nije nužan, moći će se uključiti i iz susjednih općina – dodaje načelnik Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook