Prethodni članak
Sljedeći članak

'Zdravstveno stanje jednog pacijenta koji je trebao završiti na respiratoru se znatno poboljšalo'

O zdravstvenom stanju pacijenta pozitivnih na koronavirus na presici Županijskog stožera govorio je ravnatelj OB Tihomir Vančina


O zdravstvenom stanju pacijenta pozitivnih na koronavirus na presici Županijskog stožera govorio je ravnatelj OB Tihomir Vančina. – Od jučer je od 20 testiranih,  došlo je 18 nalaza i svih 18 je negativno, 2 su u čekanju. Nema novih pozitivnih pacijenata. Mi smo iz prostora izolacije otpustili dva pacijenata na kućnu njegu koji se osjećaju bolje. Imali smo veliku navalu na trijažu odnosno na 6 bokseva na hitnom bolničkom prijemu. Trenutno imamo 6 pacijenata u tim boksevima, a tijekom dana premjestit ćemo ih na odjelu. Jedan pacijent iz prvog boksa je skoro završio na respiratoru, a stanje mu se uslijed liječenja i terapije poboljšalo te je stabilnije – rekao je Vančina, a osvrnuo se i na djelatnike OB Zabok koji su u samoizolaciji od incidenta prije dva tjedna. - Oni se osjećaju dobro i nemaju simptoma u nedjelju ćemo ih testirati i nadam se da će biti sve u redu te da ćemo u ponedjeljak imati povratak tih djelatnika u bolnicu. - S pacijentom koji je bio pozitivan na koronavirus na intenzivnoj njezi u kontaktu je bilo pet pacijenata. Većina tih pacijenata je bila na respiratoru, oni su boljeg zdravstvenog stanja i skinuti su s respiratora te ćemo i njih testirati - rekao je Vančina i dodao kako dio testova ide u Zagreb, a dio u Varaždin.

Nastavno na informaciju ministra Beroša da će se onkološki pacijenti iz KB Dubrava operirati u OB Zabok. - Ono što kao bolnica možemo napraviti za sve bolesnike ćemo učiniti i tu je solidarnost, a o ovoj informaciji ćemo razgovarati još oko toga - rekao je Vančina dodajući kako Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana kontinuirano opreriraju onkološke pacijente i da ako treba zbrinuti pacijente iz okolnih područja i to će se učiniti. Kazao je da se se u OB Zabok nalazi 130 redovnih pacijenta, a operacije i hitna funkcioniraju normalno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook