Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog povećanog pritiska pacijenata otvorili su treću operacijsku salu

Specijalna bolnica Akromion u lipnju je imala više pacijenata nego lani, a srpanj je jednak prošlogodišnjem


Specijalna bolnica Akromion kontinuirano ulaže u svoj razvoj i bilježi stalni porast broja pacijenata i operacijskih zahvata. Vezano u to, početkom godine otvorili su novouređenu operacijsku salu. Nova operacijska sala je opremljena najnovijim anesteziološkim aparatom, operacijskim stolovima i lampama, te artroskopskim stupom u kojoj se mogu izvoditi sve ortopedski zahvati, od ugradnje endoproteza zglobova, preko osteosinteza kostiju, do artroskopije svih zglobova.

 


Otvaranjem treće sale, kažu, bit će još dostupniji pacijentima, pružati bržu i kvalitetniju uslugu, smanjiti vrijeme čekanja na zahvate i osigurati tretmane pacijentima najmodernijom medicinskom opremom.
Na naš upit odgovoreno nam je da je razlog otvaranja treće sale povećani pritisak pacijenata. Treću operacijsku salu smo otvorili početkom veljače ove godine zbog povećanog pritiska pacijenta. - Otvaranjem nove operacijske sale povećali smo protok pacijenta. Sala je opremljena najsuvremenijom medicinskom opremom koja uključuje vodeće svjetske kompanije: Maquetovim operacijskim stolom i operacijskim lampama, Dragerovim anesteziološkim aparatom, Arthrexovim artroskopskim stupom te dodatnim medicinskim instrumetarijem u ukupnoj vrijednosti od 3,5 milijuna kuna – kaže ravnatelj Akromiona prof. dr. Nikola Čičak. Zanimalo nas je i dolaze li u ljetnim mjesecima bolesnici iz cijele Hrvatske ili čak i inozemstva.

 

- Dolaze pacijenti kao i prije Covida-19 iz svih krajeva Hrvatske, nešto iz susjednih zemalja, Slovenije i BiH. Lipanj ove godine u prihodovnom dijelu bio je bolji od prošlogodišnjeg za oko 15 posto, a srpanj je na razini prošlogodišnjeg. Svake godine u kolovozu, a ove godine od 3 -17. kolovoza bolnica u Krapinskim Toplicama ne radi zbog kolektivnog godišnjeg odmora i mijenjanja filtera za klima uređaje u operacijskim salama te instalacije novih televizora u svim bolesničkim i liječničkim sobama. Poliklinika Akromion u Zagrebu radi cijelo vrijeme – odgovorio nam je ravanatelj prof. dr. sc. Nikola Čičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook