Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog gripe zabranjene posjete OB Zabok

Vrhunac sezone gripe ove se godine bilježi nekoliko tjedana kasnije nego prethodnih sezona


Zbog sezonske gripe do daljnjega su zabranjene posjete na svim odjelima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, potvrdili su nam to iz bolnice. Uobičajena je to praksa u zdravstvenim ustanovama u vrijeme kada je epidemija gripe na vrhuncu, kako bi se eventualno spriječilo daljnje širenje. Računa se da će ta epidemija potrajati još sljedeća do dva tjedna. Odgođeno je planirano obilježavanje Međunarodnog dana operacijskog odjela, 29. veljače u Općoj bolnici Zabok.

U Krapinsko - zagorskoj županiji od gripe je oboljelo više od 1.300 osoba, no ta je brojka u realnosti i tri puta veća jer ne idu svi oboljeli k liječniku. Od gripe u Zagorju su dosad umrla tri pacijenta. Riječ je o osobama starije životne dobi, doznajemo od epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo KZŽ dr. Ivana Lipovaca. Dodaje da će gripa potrajati još zasigurno mjesec dana.

Prema podacima, u Hrvatskoj je službeno registrirano više od 40 tisuća oboljelih. S obzirom na veličinu stanovništva, najveće stope oboljelih zabilježene na području Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije.  

Vrhunac sezone ove se godine bilježi nekoliko tjedana kasnije nego prethodnih sezona. Ove sezone zabilježeno je i manje oboljelih nego prošle godine. Najviše od gripe obolijevaju djeca predškolske dobi, a zatim i sve druge dobne skupine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook