Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAVRŠNICA BALTAZARA: 'Na razini Europske unije prepoznati smo kao sredina koja njeguje toleranciju, poštivanje različitosti i uključivost'

Festivalčić, završnica projekta, kreativno i zabavno događanje danas se održava u Krapini


U glazbenom paviljonu u Parku Matice hrvatske u Krapini danas se održava Festivalčić - završnica projekta Baltazar, kreativno i zabavno događanje koje organizira Krapinsko – zagorska županija u suradnji s partnerima na projektu.

Podsjetimo, projekt Baltazar projekt je u kojem se osiguravaju odnosno zapošljavaju pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici za učenike u teškoćama u razvoju osnovnim i srednjim školama Krapinsko – zagorske županije. Sredstva za provedbu projektu kontinuirano su osigurana iz Europskog socijalnog fonda i županijskog proračuna.

Ove školske godine provodi se peta generacija projekta Baltazar u sklopu kojeg je zaposleno 80 pomoćnika u nastavi za 88 učenika s teškoćama u 33 osnovne i srednje škole.

Ukupna vrijednost projekta oznosi 3,6 milijuna kuna od čega je 3,4 milijuna osiguranao iz Eurpskog socijalnog fonda, a razlika iz proračuna KZŽ. Projektom Balzatar doprinosi se ostvarivanju prava učenika s teškoćama u razvoju na inkluzivno obrazovanje, uspješnije socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje te osamostaljenje i razvoj vještina. Osim kroz projekt Baltazar, na području KZŽ pomoćnici u nastavi zapošljavaju se preko projekata 5 udruga te zajedničkim financiranjem osnivača škole te gradova i općina iz kojih dolazi učenik.

Festivalčić je otvorila zamjenica župana Jasna Petek uz pozdrave djeci, učenicima, ušiteljima, ravnateljima, roditeljima, pomoćnicima u nastavi. - Godišnje vas ima blizu 2000 koji ste sudionici projekta Baltazar. To je odličan projekt koji promiče toleranciju, poštivanje različitosti, inkluziju. Projekt Baltazar prepoznala je i Europska komisija i prošle godine bili smo finalisti u području Pravedne Europe, i dobili prvu nagradu publike za naš projekt. To znači da ne samo da je ovdje u Zagorju prepoznata odlična ideja i realizacija projekta, već smo i na razini Europske unije prepoznati kao sredina koja njeguje toleranciju, poštivanje različitosti i uključivost. Želim ugodan boravak, lijepo druženje i posebna zahvala SŠ Krapina, krapinskim osnovnim školama i Gradu Kapini koji su bili suorganizatori ovog događanja – rekla je Jasna Petek.

U ime Grada Krapine obratila se Željkica Smrekar, potpredsjednica Gradskog vijeća, koja je svima poželjela srdačnu dobrodošlicu u Krapinu. - Grad je iznimno ponosan što organizacijski i financijski sudjeluje u Baltazaru, hvalevrijednom projektu. Pomoćnicima od srca zahvaljujemo na trudu, strpljenju, znanju, svakoj lijepoj gesti i riječi koje su imali za svoje učenike. Nadamo se da će ovaj projekt još dugo godina biti pokretač socijalne integracije učenika s poteškoćama u razvoju i pokretač njihovog napredovanja u obrazovnom i emotivnom smislu, a Grad Krapina će i dalje biti ponosan partner Krapinsko – zagorske županije – rekla je Smrekar.

Druženje u Krapini nastavlja se kulturno – umjetničkim programom, radionicama, igrama, stvaralaštvom i raznim zabavnim i kreativnim sadržajima za sudionike projekta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program