Prethodni članak
Sljedeći članak

Završni radovi na dogradnji i rekonstrukciji Centra za socijalnu skrb Donja Stubica

Centar je u ožujku 2018. potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 3.377.658,91 kuna


Centar za socijalnu skrb Donja Stubica dobio je novo ruho. – Centar je svoje usluge pružao u 6 ureda, veličine sve zajedno s ostalim pratećim prostorijama 133 m2, gdje je bilo smješteno 15 radnika. Novom rekonstrukcijom i dogradnjom objekta Centar je dobio novih 300 m2 neto površine, što uključuje 6 novih ureda (sa 6 starih ureda), veliku prostoriju za grupni rad, 4 sanitarna čvora za djelatnike i korisnike, jedan sanitarni čvor za osobe s invaliditetom te lift. Rekonstrukcijom se postiglo i to da više nemamo prolaznih kancelarija, svaki stručni radnik ima svoj ured, što je neophodno za rad profesije.

Financijska sredstva

Arihitektonskim rješenjem nova zgrada se ne vidi s glavne prometnice te ne narušava vizuru zaštićene stare jezgre te smo time, ali i drugim zahvatima u potpunosti zadovoljili zahtjeve Ministarstva kulture - konzervatorskog odjela s kojima smo tijekom cijele izgradnje bili u kontaktu ­ - rekla je ravnateljica Centra Stanislava Erdelja. Podsjetimo, Centar je u ožujku 2018. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova europske unije u iznosu od 3.377.658,91 kn za dogradnju i rekonstrukciju Centra za socijalnu skrb Donja Stubica. Vrijednost samih građevinskih radova iznosi 2.197.399,56 kuna te je putem javne nabave sklopljen Ugovor s ekonomski najpovoljnijem izvođačem Primat logistikom d.o.o iz Hrvatskog Leskovca. Razliku od procijenjene vrijednosti do ekonomski najpovoljnije ponude u iznosu od 202.793,20 kn s PDV-om financiralo je Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku.

 


- Centar za socijalnu skrb Donja Stubica je osim same rekonstrukcije i dogradnje tijekom trajanja projekta proveo i niz drugih nabava također sredstvima EU fondova te smo tako nabavili novo vozilo za rad na terenu, kompletni namještaj za opremanje Centra, elektroničku i informatičku opremu, promotivne materijale, opremit ćemo i malu igraonicu za djecu, osigurati kutak za dojenje i dr. Zbog pandemije uzrokovane COVID-19, produžili smo same građevinske radove do 21. lipnja a cjelokupni projekt do 01. rujna. U centru sada traju završni radovi, očekuje nas uskoro zamolba za tehnički pregled same građevine te se nadamo i skorom preseljenju u nove prostorije koje će sigurno razveseliti građane koji su naši korisnici upravo zbog jednog humanijeg i profesionalnijeg pristupa u radu kojeg svi željno iščekujemo – rekla je ravnateljica Erdelja.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću b...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program