Prethodni članak
Sljedeći članak

Završni radovi na dogradnji i rekonstrukciji Centra za socijalnu skrb Donja Stubica

Centar je u ožujku 2018. potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 3.377.658,91 kuna


Centar za socijalnu skrb Donja Stubica dobio je novo ruho. – Centar je svoje usluge pružao u 6 ureda, veličine sve zajedno s ostalim pratećim prostorijama 133 m2, gdje je bilo smješteno 15 radnika. Novom rekonstrukcijom i dogradnjom objekta Centar je dobio novih 300 m2 neto površine, što uključuje 6 novih ureda (sa 6 starih ureda), veliku prostoriju za grupni rad, 4 sanitarna čvora za djelatnike i korisnike, jedan sanitarni čvor za osobe s invaliditetom te lift. Rekonstrukcijom se postiglo i to da više nemamo prolaznih kancelarija, svaki stručni radnik ima svoj ured, što je neophodno za rad profesije.

Financijska sredstva

Arihitektonskim rješenjem nova zgrada se ne vidi s glavne prometnice te ne narušava vizuru zaštićene stare jezgre te smo time, ali i drugim zahvatima u potpunosti zadovoljili zahtjeve Ministarstva kulture - konzervatorskog odjela s kojima smo tijekom cijele izgradnje bili u kontaktu ­ - rekla je ravnateljica Centra Stanislava Erdelja. Podsjetimo, Centar je u ožujku 2018. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova europske unije u iznosu od 3.377.658,91 kn za dogradnju i rekonstrukciju Centra za socijalnu skrb Donja Stubica. Vrijednost samih građevinskih radova iznosi 2.197.399,56 kuna te je putem javne nabave sklopljen Ugovor s ekonomski najpovoljnijem izvođačem Primat logistikom d.o.o iz Hrvatskog Leskovca. Razliku od procijenjene vrijednosti do ekonomski najpovoljnije ponude u iznosu od 202.793,20 kn s PDV-om financiralo je Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku.

 


- Centar za socijalnu skrb Donja Stubica je osim same rekonstrukcije i dogradnje tijekom trajanja projekta proveo i niz drugih nabava također sredstvima EU fondova te smo tako nabavili novo vozilo za rad na terenu, kompletni namještaj za opremanje Centra, elektroničku i informatičku opremu, promotivne materijale, opremit ćemo i malu igraonicu za djecu, osigurati kutak za dojenje i dr. Zbog pandemije uzrokovane COVID-19, produžili smo same građevinske radove do 21. lipnja a cjelokupni projekt do 01. rujna. U centru sada traju završni radovi, očekuje nas uskoro zamolba za tehnički pregled same građevine te se nadamo i skorom preseljenju u nove prostorije koje će sigurno razveseliti građane koji su naši korisnici upravo zbog jednog humanijeg i profesionalnijeg pristupa u radu kojeg svi željno iščekujemo – rekla je ravnateljica Erdelja.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook